Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Lidl.
19. marca 2024, 11:30
Čas čítania 1:56
Sponzorovaný obsah

EURO 2024: Slovensko ešte čakajú tieto prípravné zápasy. Okrem toho, SFZ oznámil nového generálneho partnera (+PREHĽAD)

EURO 2024: Slovensko ešte čakajú tieto prípravné zápasy. Okrem toho, SFZ oznámil nového generálneho partnera (+PREHĽAD)
Zdroj: Lidl
ŠPORT FUTBAL LIDL SLOVENSKO ŠPORT
Uložiť Uložené

Tréner Francesco Calzona nominoval 30 hráčov, ktorých uvidíme na prípravných zápasoch.

13. marec je veľkým dňom pre náš futbal, pretože Lidl sa oficiálne stal generálnym partnerom Slovenského futbalového zväzu. Supermarket bude podporovať mužské a ženské A-tímy, všetky domáce mládežnícke reprezentácie a detské projekty. Zdravý životný štýl, dôraz na kvalitu či dynamiku sú atribúty, ktoré budú toto partnerstvo hnať v spoločnej ceste za športovými víťazstvami.

lidl
Zdroj: Lidl

Futbal je jednotkou na Slovensku, prináša ľuďom radosť a nezabudnuteľné momenty, presne ako Lidl. Sme hrdým partnerom všetkých reprezentácií, mužských i ženských a takisto detských projektov. Rovnako ako naše produkty, aj futbal je pre všetkých. Na Slovensku sme už dvadsať rokov a záleží nám na úspechu tejto krajiny vrátane športového,“ vysvetľuje Zita Szlavikovics, generálna riaditeľka spoločnosti Lidl Slovenská republika.

Lidl prispieva k zdravému životnému štýlu hráčov a hráčok

Obchodný reťazec dbá na čerstvosť a kvalitu, čo dlhodobo potvrdzujú tí najdôležitejší – zákazníci. Teraz Lidl prináša tieto vlastnosti aj do samotnej hry a na trávniky. Nie je novinkou, že hráči a hráčky si strážia svoje jedálničky. Na príjem živín pritom dbajú počas tréningov i pred zápasmi. Naši futbalisti priblížili, čo musí byť súčasťou ich stravy.

„Nie je to nič špeciálne, len jednoducho zdravé a vyvážené menu, veľa ovocia a zeleniny,“ uviedol Juraj Kucka, slovenský futbalový reprezentant. Svoju rutinu tesne pred zápasom prezradila i Martina Geletová, brankárka slovenskej ženskej reprezentácie: „Pred samotným výkonom sa rada posilním napríklad cereáliami či viacerými druhmi ovocia. K mojim obľúbeným patrí banán alebo hrozno.“

lidl
Zdroj: lidl

Bežný futbalový život sa tak nezaobíde bez pestrých surovín. „Keď chodím nakupovať, tak väčšinou práve do Lidla,“ povedal náš futbalový reprezentant Juraj Kucka. Diskont je najčastejšou voľbou aj pre brankárku Martinu Geletovú a mládežnícku futbalovú reprezentantku Simonu Vaculovú, ktorá pomenovala svojho favorita: „Najlepšie v Lidli sú pre mňa nugátové croissanty.“

Nominácia Slovenska na prípravné zápasy

Spečatenie partnerstva sa uskutočnilo počas nominačnej tlačovej konferencie trénera Francesca Calzonu, ktorý oznámil 30 hráčov na prípravné zápasy EURO 2024.

Najbližší zápas nás čaká 26. marca, kedy sa Slovensko postaví proti Nórsku v meste Oslo. Potom sa 5. júna stretneme so San Marínom vo Viedni a o štyri dni na trnavskej pôde s Walesom.

Po prípravných zápasoch bude naozaj horúco, lebo sa oficiálne začne EURO 2024, kde budeme bojovať o víťazstvo s Belgickom (17. júna), víťazom play-off (21. júna) a Rumunskom (26. júna). Zoznam spomínaných 30 hráčov, ktorí budú reprezentovať Slovensko, nájdeš nižšie.

Kompletný zoznam zápasov

BRANKÁRI

Martin Dúbravka (Newcastle)

Marek Rodák (Fulham)

Henrich Ravas (New England Revolution)

OBRANCOVIA:

Peter Pekarík (Hertha Berlín)

Michal Tomič (Slavia Praha)

Matúš Kmeť (Trenčín)

Denis Vavro (Kodaň)

Norbert Gyömbér (Salernitana)

Ľubomír Šatka (Samsunspor)

Tomáš Nemčík (Rosenborg)

Adam Obert (Cagliari)

Dávid Hancko (Feyenoord)

Vernon De Marco (Hatta)

STREDOPOLIARI:

Stanislav Lobotka (Neapol)

Patrik Hrošovský (Genk)

Ondrej Duda (Hellas Verona)

László Bénes (Hamburg)

Juraj Kucka (Slovan Bratislava)

Tomáš Rigo (Baník Ostrava)

Dominik Hollý (Jablonec)

ÚTOČNÍCI:

Lukáš Haraslín (Sparta Praha)

Dávid Ďuriš (Ascoli)

Leo Sauer (Feyenoord)

Ľubomír Tupta (Slovan Liberec)

Ivan Schranz (Slavia Praha)

Tomáš Suslov (Hellas Verona)

Róbert Mak (Sydney)

Róbert Polievka (Banská Bystrica)

Róbert Boženík (Boavista)

Aleksandar Čavrić (Kashima Antlers)

Domov
Zdieľať
Diskusia