Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2024, 11:30
Čas čítania 0:38
Radka Klučárová

Izraelský song žiada smrť Duy Lipa, Belly Hadid a Mie Khalifa. Skladba má na Youtube viac ako 18 milión pozretí

HUDBA BELLA HADID DUA LIPA IZRAEL KONFLIKT IZRAEL PALESTÍNA (PÁSMO GAZY) MIA KHALIFA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

V Izraeli sa dostala na vrchol rebríčkov.

Hiphopová skladba Harbu Darbu rozdelila Izrael. Rapové duo Ness a Stilla v ňom vyzývajú na zabitie speváčky Duy Lipa, modelky Belly Hadid či bývalej pornohviezdy Mie Khalifa, informovali o tom The Times. 

Všetky tri známe ženy spája fakt, že otvorene vystúpili proti bojom v Pásme Gazy a odsúdili potláčanie Palestínčanov zo strany Izraela. Izraelskí hudobníci tvrdia, že sú zodpovedné za útoky Hamasu na Izrael. 

bella hadid, dua lipa, mia khalifa
Zdroj: @bellahadid, @dualipa, @miakhalifa (Instagram)

Viac ako 18 milión pozretí

„Každý pes dostane to, čo si zaslúži,“ rapujú v skladbe a odkazujú tak na vodcov Hamasu. Podľa autorov ide o vojnovú hymnu, ktorá má zvýšiť morálku v krajine, a obvinenia zo šírenia nenávisti odmietajú. Tento počin vyšiel ešte v novembri minulého roka a na Youtube má viac ako 18 milión pozretí, čím sa v Izraeli dostal na vrchol rebríčkov. 

Harbu Darbu v preklade znamená „prší peklo na protivníka“. Pieseň oslavuje izraelské letecké útoky na Gazu a vyzýva izraelské obranné sily (IDF), aby zaútočili na jednotlivcov vrátane žien, ktoré podporovali Palestínu alebo požadovali prímerie.

Domov
Zdieľať
Diskusia