Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2024, 12:30
Čas čítania 5:59
Martin Adam Pavlík

Karlos Vémola: Prezývku Terminátor som nikdy nechcel. Spočiatku mi to prekážalo, pretože si zo mňa v Anglicku uťahovali (Rozhovor)

Karlos Vémola: Prezývku Terminátor som nikdy nechcel. Spočiatku mi to prekážalo, pretože si zo mňa v Anglicku uťahovali (Rozhovor)
Zdroj: Oktagon MMA
FILMY A SERIÁLY BOJOVÉ ŠPORTY FILMY A SERIÁLY KARLOS VÉMOLA MMA ŠPORT
Uložiť Uložené

Vyspovedali sme najznámejšieho českého MMA zápasníka.

Či už ho miluješ, alebo nenávidíš, málokto dokázal v rámci bojových športov na tunajšej scéne toľko čo on. Karlos Vémola (38) bol prvým Čechom v najprestížnejšej MMA organizácii na svete UFC, stal sa dvojnásobným šampiónom Oktagonu a dnes tam drží opasok v poloťažkej divízii.

V júni ho čaká na štadióne Eden „odveta storočia“ s Attilom Véghom a momentálne beží v kinách dokument Michala Samira s názvom Karlos o jeho živote a kariére. Pre Refresher prezradil okrem iného to, kedy ho začali prezývať Terminátor a prečo, ale aj to, ako berie poslednú prehru so Samuelom „Pirátom“ Krištofičom.

Ak ťa zaujímajú články o bojových športoch, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+. Budeš si môcť prečítať napríklad rozhovor s ďalšími MMA zápasníkmi, s majsterkou sveta v K1 a thajskom boxe Monikou Chochlíkovou alebo s neporazeným boxerom Kristiánom Danielom, ktorý trénuje v Amerike u Floyda Mayweathera.

Karlos Vémola
Zdroj: Refresher/Gabriel Kotrha

Dvadsiateho piateho januára prišiel do kín dokument Karlos, ktorý sleduje vašu kariéru aj osobný život. Ako ho hodnotíte?Je vlastne úplne jedno, ako ten film hodnotím. Presne mapuje môj život taký, aký naozaj je. Bláznivý. Dôležité bude, ako ho budú hodnotiť ľudia.

Odporúčané
Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou 26. apríla 2024, 9:30

Film sa začal nakrúcať už pred 15 rokmi, keď ste s MMA kariérou ešte len začínali. Kto prišiel s nápadom točiť už tak skoro? Bolo to na váš podnet?Na môj podnet to určite nebolo. Bol som vtedy v Londýne a režisér Michal Samir tam v tom čase študoval na filmovej škole. Oslovil ma, či by mohol o mne natočiť dokument v rámci školy. Stalo sa však to, že začal byť slávnejší rýchlejšie než ja, a tak dokument odložil a točil veľké filmy.

Potom sa však k nemu vrátil a povedal mi: „Karlos, mám materiály, ktoré nikto nemá.“ Aj tak sa výroba nakoniec predlžovala a naťahovala. Chceli sme to dokončiť po zápase s Attilom, ale nevyšlo to podľa mojich predstáv. Potom sme to chceli spraviť po odvete, ale tá sa zrušila, respektíve odložila.

Režisér mal viac než 600 hodín materiálu a zostrihali z toho iba hodinu a pol. Myslím si, že to je veľké strihačské umenie.


Sú vo filme scény, ktoré by ste najradšej vystrihli?Neteší ma, že sú tam scény, ktoré uvidia moji blízki a deti, aj keď ich už, bohužiaľ, videla celá republika. V živote som urobil veľa chýb, ale neľutujem nič. Nikdy by som nič z toho nemenil. Žijem si svoj sen a každá chyba ma posunula o krok dopredu. Aj z toho dôvodu by som teda z filmu nič nevystrihol.

Je, naopak, niečo, čoho tam podľa vás bolo málo?Viacerých vecí tam bolo pomenej, ale to sa dalo čakať. Režisér mal viac než 600 hodín materiálu a zostrihali z toho iba hodinu a pol. Myslím si, že to je veľké strihačské umenie. Určite tam niekomu budú chýbať niektoré moje životné etapy, ale to už nechám na divákov a fanúšikov. Možno to tvorcovia spravili schválne, aby neskôr vznikol ďalší, doplňujúci dokument, ktovie.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 152434 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto ho začal prezývať Terminátor a prečo mu to najskôr prekážalo.
  • Či by šiel zápasiť do Clash of the Stars.
  • Kto bol jeho doposiaľ najťažším súperom v kariére.
  • Ako sa vyjadril k potenciálnemu zápasu s Rafaelom Xavierom.
  • Ktorý je jeho najobľúbenejší film o zápasení.
Domov
Zdieľať
Diskusia