Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
26. decembra 2023, 12:08
Čas čítania 0:32
Barbora Fábryová

Kanye West sa na Instagrame po hebrejsky ospravedlnil židovskej komunite. Tá ho označila za „úbohého“

NEWS ANTISEMITIZMUS KANYE WEST ŽIDOVSKÉ VIEROVYZNANIE
Uložiť Uložené

Ye sa ospravedlnil za to, že jej jeho slová ublížili.

Ye, predtým známy ako Kanye West, na svojom Instagrame zverejnil príspevok v hebrejčine. Ospravedlňuje sa v ňom židovskej komunite za to, že jej svojimi antisemitskými príspevkami ublížil. V príspevku tiež tvrdí, že sa chce v budúcnosti zo svojich chýb poučiť. 

„Nemal som v úmysle ublížiť alebo nerešpektovať a hlboko ľutujem akúkoľvek bolesť, ktorú som mohol spôsobiť. Som odhodlaný začať od seba a poučiť sa z tejto skúsenosti,“ napísal v príspevku po hebrejsky. 

Kanye príspevok zverejnil pár dni po tom, ako ho Americký židovský výbor (AJC) označil za „úbohého“. Reagoval tak na „urážlivý a smutný“ text jeho najnovšej skladby Vultures, v ktorej rapuje: „Ako môžem byť antisemitský? Veď som práve poj**al židovskú štetku.“

„Podnecovať plamene antisemitizmu a propagovať takú zlosť u miliónov svojich fanúšikov, najmä v tejto nebezpečnej dobe, je pre židovskú komunitu neodpustiteľné,“ povedal hovorca AJC Richard Hirschhaut.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ye (@kanyewest)

Domov
Zdieľať
Diskusia