Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Čítaš článok:
Turisti prezradili, za akými dobrotami a alkoholom cestujú na Slovensko. Toto im chutí najviac
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo


10. Tekovský salámový syr

Slovenská klasika, ktorú milujú nielen Slováci. Tekovský salámový syr je polotvrdý syr vyrobený z plnotučného kravského mlieka. Už z názvu je jasné, že pochádza z tekovského regiónu. Opäť ide o syr, ktorý sa môže podávať ako údený, tak aj neúdený. Známy je nielen pre svoju chuť, ale aj valcovitý tvar podobný saláme.

9. Ovčí salašnícky údený syr

V tomto prípade ide o údený mäkký syr ručne vyrábaný z ovčieho mlieka. Táto pochúťka zo salaša môže mať síce rôzne tvary, ale najčastejšie ide o jednoduchú hrudu. Syr sa údi na tvrdom dreve.

Tradičný syrový korbáčik, parenica a srdiečko.
Tradičný syrový korbáčik, parenica a srdiečko. Zdroj: Refresher/Jaroslav Mäsiar

8. Ovčí hrudkový syr salašnícky

Opäť ide o syr vyrobený z ovčieho mlieka, ktorý je ručne tvarovaný do hrudky vážiacej až 5 kilogramov. Syr je bielej až bledožltej farby s jemnou, mierne kyslou chuťou charakteristickou pre výrobky z ovčieho mlieka. Kombinovať sa môže s hruškami, čerstvým pečivom či sladkými vínami.

Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 3 z 5
Domov
Zdieľať
Diskusia