Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2023, 12:00
Čas čítania 3:54
Jana Chovancová

TOTO sú lacné letenky na október. Uteč do tepla zo sychravej jesene

TOTO sú lacné letenky na október. Uteč do tepla zo sychravej jesene
Zdroj: Unsplash/Ross Parmly
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Jeseň nemusí byť chladná a pochmúrna, ak ju stráviš na dovolenke v horúcich krajinách. Lacné letenky ťa čakajú aj v októbri.

Predstav si, že si užívaš leto v plnom prúde, máš dovolenku, kúpeš sa pri mori a opaľujú ťa ostré slnečné lúče. Potom žmurkneš a zrazu je sychravý október. Ak ťa predstava jesene desí a už teraz premýšľaš, kam by si utiekol aspoň na predĺžený víkend, čítaj ďalej.

V Refresheri sme sa totiž opäť pozreli na lacné letenky v nasledujúcom mesiaci. Prelustrovali sme stránky, ako napríklad Pelikan.sk, Letenkyzababku.sk či Kiwi.com, kde okrem lacných leteniek nájdeš často aj výhodné pobyty. Napokon sme vybrali tie najviac lákavé a cenovo výhodné destinácie. 

Ak pravidelne sleduješ náš web, určite ti neuniklo, že naň prispievame článkami o cestovaní. Okrem lacných leteniek ti prinášame tipy na skvelé ubytovania na Slovensku, môžeš si prečítať o zaujímavostiach z rôznych kútov sveta a určite ti padnú vhod aj užitočné rady pri cestovaní. Okrem toho na web prispievame aj rozhovormi s inšpiratívnymi ľuďmi. Ak by si chcel podporiť náš redakčný tím, staň sa členom klubu Refresher+.

❗ Predtým ako si bookneš letenku, prečítaj si toto ❗

Odlety do nižšie uvedených destinácií sú z letísk v Budapešti a vo Viedni. Dôkladne si pozri odlety a uisti sa, že tam prídeš včas. Do susedného Rakúska na letisko Schwechat premávajú pravidelne autobusové linky Slovak Lines, Flixbus alebo RegioJet. Do Budapešti sa dostaneš autobusom spoločnosti Flixbus alebo priamym vlakom EuroCity, ktorý tam z Bratislavy jazdí každé dve hodiny. 

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Lacné cestovanie ponúkajú väčšinou nízkonákladové letecké spoločnosti, ktoré si účtujú dodatočné poplatky za veľkú batožinu či poistenie. Preto vždy najprv navštív webovú stránku leteckej spoločnosti a prečítaj si ich podmienky. Lety v článku sú lety spoločností Ryanair a Wizzair, ich podmienky cestovania nájdeš na webových stránkach.

Ceny leteniek sú z 8. septembra. Treba rátať s tým, že sa ich výška môže meniť a s pribúdajúcim časom budú drahšie. Takže radšej kopni do vrtule!

Lacné letenky ťa v októbri dostanú napríklad aj do Rijádu.
Lacné letenky ťa v októbri dostanú napríklad aj do Rijádu. Zdroj: Canva

Rijád 

Miesto odletu: Budapešť

Termín: 10. 10. 2023 – 14. 10. 2023 

Letecká spoločnosť: Wizzair

Cena: 62,24 €

Hlavné mesto Saudskej Arábie bolo pre turistov dlhodobo uzavreté. To, čo však v sebe ukrýva, prekvapí nejedného cestovateľa. Je plné kontrastov, vedľa zrekonštruovaných historických budov stoja moderné mrakodrapy. Za návštevu určite stojí najvyššia budova Kingdom Centre, ktorá meria viac ako 300 metrov. Nachádza sa na nej vyhliadka Sky Bridge s neuveriteľným výhľadom na mesto.

Históriu kráľovstva môžeš objavovať v Národnom múzeu Saudskej Arábie, kde ťa vstup vyjde lacnejšie ako káva v podniku. K najviac navštevovaným patrí aj historická štvrť Dirijah na západe, tá je známa najmä stavbami postavených z hlinených tehál podľa tradičnej architektúry. A samozrejme, nezabudni ani na púšť za mestom, v ktorej si môžeš pozrieť piesočné duny. Pri západe slnka ich nazývajú červenými. 

Džidda na teba v októbri čaká za menej ako 100 eur.
Džidda na teba v októbri čaká za menej ako 100 eur. Zdroj: Canva

Džidda 

Miesto odletu: Viedeň

Termín: 17. 10. 2023 – 21. 10. 2023 

Letecká spoločnosť: Wizzair

Cena: 98,99 €

Toto okúzľujúce druhé najväčšie mesto Saudskej Arábie sa nachádza na pobreží Červeného mora. Podobne ako Rijád ponúka turistom zmes starobylej histórie a moderných atrakcií. Očarí ťa však aj to, čo sa nachádza pod hladinou vody – nedotknuté koraly a bohatá fauna a flóra. Preto je Džidda známa a veľmi obľúbená medzi fanúšikmi potápania. 

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Za pozretie však stojí mestská časť Al Balad, kde okrem iného nájdeš starobylé domy postavené z koralových kameňov. Typickým suvenírom, ktorý si odtiaľto môžeš odniesť, sú orechy a datle. Tie môžeš nájsť napríklad v Khayyam Al Rabie Est, predstavia ti tam približne 50 druhov. Pozri si aj plávajúcu mešitu, ktorá je najvýraznejším symbolom mesta.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia