Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. júna 2023, 9:00
Čas čítania 2:38
Jana Chovancová

TOTO sú najlepšie hotely v Európe v roku 2023. Jeden sa nachádza aj u našich susedov

TOTO sú najlepšie hotely v Európe v roku 2023. Jeden sa nachádza aj u našich susedov
Zdroj: TripAdvisor
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CESTOVNÝ RUCH
Uložiť Uložené

V článku si môžeš pozrieť galériu tých najlepších hotelov Európy v roku 2023 a dozvieš sa aj to, prečo ich majú návštevníci tak radi.

Webová stránka TripAdvisor udeľuje každoročne najlepším hotelom na svete ocenenie s názvom „Travelers' Choice Best of the Best“. Rebríček zostavuje webová stránka na základe nadštandardných recenzií, ktoré používatelia za posledný rok udelili konkrétnym ubytovaniam. Zaujímavosťou je, že toto ocenenie dostane iba menej ako jedno percento spomedzi ôsmich miliónov zariadení na portáli, preto môžeme zoznam týchto 25 hotelov nazvať aj „Crème de la crème“ európskych hotelov. 

Ak sleduješ náš web, určite ti neuniklo, že naň pravidelne prispievame aj článkami o cestovaní. Nájdeš tam tipy na lacné letenky, zaujímavosti z rôznych kútov sveta, rozhovory s cestovateľmi o ich zážitkoch, ale aj so študentmi o ich pobyte na Erasme. Ak chceš podporiť náš redakčný tím, staň sa členom klubu Refresher+.

1. Hotel Shangri-La The Shard v Londýne

Hotel Shangri-La The Shard v Londýne.
Hotel Shangri-La The Shard v Londýne. Zdroj: TripAdvisor

Najvyšší hotel v hlavnom meste Anglicka je jedinečný nielen svojou výškou. Patrí medzi najviac ikonické stavby sveta a ponúka svojim hosťom panoramatický výhľad na Londýn. Tento luxusný hotel má päť hviezdičiek a návštevníkom sa najviac páči nekonečný bazén, salón a reštaurácia. 

Hotel Shangri-La The Shard v Londýne.Hotel Shangri-La The Shard v Londýne.Hotel Shangri-La The Shard v Londýne.Hotel Shangri-La The Shard v Londýne.
Zobraziť galériu
(6)

2. Hotel Romance v Istanbule

Hotel Romance v Istanbule.
Hotel Romance v Istanbule. Zdroj: TripAdvisor

Názov hotela hovorí azda za všetko. Tento luxusne zariadený a romanticky pôsobiaci hotel v najväčšom meste Turecka si návštevníci obľúbili pre viacero vecí. Najviac sa im páči vnútorný bazén, spa a pochvaľujú si aj bar. 

Hotel Romance v Istanbule. Hotel Romance v Istanbule. Hotel Romance v Istanbule. Hotel Romance v Istanbule.
Zobraziť galériu
(6)

3. Hotel Ikos Dassia na gréckom ostrove Korfu

 Hotel Ikos Dassia na gréckom ostrove Korfu.
Hotel Ikos Dassia na gréckom ostrove Korfu. Zdroj: TripAdvisor

Tento päťhviezdičkový rezort má vlastnú piesočnatú pláž, osem reštaurácií, vonkajšie aj vnútorné bazény i divadlo pod holým nebom. Návštevníci si nevedia vynachváliť masáže, výborné víno či šampanské a páči sa im aj vonkajší bazén s pekným výhľadom. 

 Hotel Ikos Dassia na gréckom ostrove Korfu. Hotel Ikos Dassia na gréckom ostrove Korfu. Hotel Ikos Dassia na gréckom ostrove Korfu. Hotel Ikos Dassia na gréckom ostrove Korfu.
Zobraziť galériu
(6)

4. Hotel Ikos Andalusia v španielskom meste Estepona 

Hotel Ikos Andalusia v španielskom meste Estepona.
Hotel Ikos Andalusia v španielskom meste Estepona. Zdroj: TripAdvisor

Na tomto all-inclusive hoteli majú jeho návštevníci okrem luxusného ubytovania najradšej vyhrievaný bazén, parnú saunu a výbornú službu, vďaka ktorej dostanú raňajky do postele. 

Hotel Ikos Andalusia v španielskom meste Estepona.Hotel Ikos Andalusia v španielskom meste Estepona.Hotel Ikos Andalusia v španielskom meste Estepona.Hotel Ikos Andalusia v španielskom meste Estepona.
Zobraziť galériu
(6)

5. Hotel Voyage Sorgun v tureckom meste Side

Hotel Voyage Sorgun v tureckom meste Side.
Hotel Voyage Sorgun v tureckom meste Side. Zdroj: TripAdvisor

To najlepšie nielen z tureckej kuchyne ti tu pripravia majstri kuchári. Luxus však nenájdeš iba na tanieri. Skvelé outdoor párties, SPA centrum, borovicový les v kombinácii s morským prílivom a mnoho ďalších vecí ti pobyt v tomto rezorte urobia nezabudnuteľným. Návštevníci si najviac pochvaľujú slnečnú terasu, vonkajší bazén a bar priamo vo vode. 

Hotel Voyage Sorgun v tureckom meste Side.Hotel Voyage Sorgun v tureckom meste Side.Hotel Voyage Sorgun v tureckom meste Side.Hotel Voyage Sorgun v tureckom meste Side.
Zobraziť galériu
(6)

6. Hotel Ikos Aria na gréckom ostrove Kos 

Hotel Ikos Aria na gréckom ostrove Kos.
Hotel Ikos Aria na gréckom ostrove Kos. Zdroj: TripAdvisor

Toto luxusné grécke ubytovanie ti ponúkne presvedčivú kombináciu moderného štýlu a tradičnej pohostinnosti. Návštevníci si najviac pochvaľujú miestnosť, kde sa cvičí joga, privátny bazén, ale aj pláž pred hotelom.

Hotel Ikos Aria na gréckom ostrove Kos.Hotel Ikos Aria na gréckom ostrove Kos.Hotel Ikos Aria na gréckom ostrove Kos.Hotel Ikos Aria na gréckom ostrove Kos.
Zobraziť galériu
(6)

7. Historický hotel Corpo Santo v Lisabone

Historický hotel Corpo Santo v Lisabone.
Historický hotel Corpo Santo v Lisabone. Zdroj: TripAdvisor

Nie je to len skvelá lokalita a bohatá história, ktoré robia tento hotel v hlavnom meste Portugalska výnimočným. Toto päťhviezdičkové luxusné ubytovanie majú hostia radi aj pre saunový svet, terapiu svetlom, ale aj pre povestnú happy hour (šťastná hodina, keď sú drinky za výhodnú cenu, pozn. red.). 

Historický hotel Corpo Santo v Lisabone.Historický hotel Corpo Santo v Lisabone.Historický hotel Corpo Santo v Lisabone.Historický hotel Corpo Santo v Lisabone.
Zobraziť galériu
(6)

8. Hotel Malte – Astotel v Paríži 

Hotel Malte – Astotel v Paríži.
Hotel Malte – Astotel v Paríži. Zdroj: TripAdvisor

Elegantná fasáda zo 17.storočia a múzeum Louvre na skok. Tento hotel v hlavnom meste Francúzska ti poskytne nielen príjemné ubytovanie, ale aj umelecký zážitok. Návštevníci najviac oceňujú recepciu a možnosť babysittingu. 

Hotel Malte – Astotel v Paríži.Hotel Malte – Astotel v Paríži.Hotel Malte – Astotel v Paríži.Hotel Malte – Astotel v Paríži.
Zobraziť galériu
(6)

9. Hotel Clark v Budapešti 

Hotel Clark v Budapešti.
Hotel Clark v Budapešti. Zdroj: TripAdvisor

Päťhviezdičkový hotel so skvelou lokalitou v susednej Budapešti toho ponúka naozaj neúrekom. Hostia si tu vychutnávajú panoramatické fitnescentrum s fínskou saunou, terasu na streche hotela, ktorá ponúka krásny výhľad, a chválu si zaslúžil aj hotelový personál, konkrétne vrátnik. 

Hotel Clark v Budapešti.Hotel Clark v Budapešti.Hotel Clark v Budapešti.Hotel Clark v Budapešti.
Zobraziť galériu
(6)

10. Hotel Rixos Premium Belek v Turecku 

Hotel Rixos Premium Belek v Turecku.
Hotel Rixos Premium Belek v Turecku. Zdroj: TripAdvisor

Kontrast prírody, stromov a dlhokánskej piesočnej pláže. Hotel v Beleku ti síce ponúka luxus, no bol postavený s naozaj veľkým ohľadom na environmentálnu udržateľnosť. Nájdeš tu preto mnoho športových a rekreačných aktivít, ktoré si hostia pochvaľujú. Okrem nich sa im páči bazén so slanou vodou či večerné podujatia. 

Hotel Rixos Premium Belek v Turecku.Hotel Rixos Premium Belek v Turecku.Hotel Rixos Premium Belek v Turecku.Hotel Rixos Premium Belek v Turecku.
Zobraziť galériu
(6)

Zoznam zvyšných hotelov z najlepšej európskej „dvadsaťpäťky“

11. Ikos Olivia– Gerakini, Grécko
12. Iberostar Grand El Mirador – Tenerife, Kanárske ostrovy, Španielsko
13. Quinta Jardins do Lago – Madeira, Portugalsko 
14. Hotel Moments – Budapešť, Maďarsko
15. The Resident Covent Garden – Londýn, Anglicko
16. Hôtel Bradford Elysées - Astotel–- Paríž, Francúzsko
17. Four Seasons Hotel – Agios Tychon, Cyprus 
18. Amavi, MadeForTwo Hotels – Paphos, Cyprus
19. Elysium Hotel – Paphos, Cyprus
20. Hôtel Grand Powers – Paríž, Francúzsko
21. Mosaic House Design Hotel – Praha, Česká republika 
22. AktivHotel SantaLucia – Torbole, Taliansko
23. THE OMNIA – Zermatt, Švajčiarsko 
24. Turin Palace Hotel – Turín, Taliansko 
25. Harvey's Point – Donegal Town, Írsko 
Domov
Zdieľať
Diskusia