Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2023, 16:30
Čas čítania 8:07
Martin Adam Pavlík

Lekári vraveli, že sa jej kariéra skončila, o rok sa stala majsterkou Európy. Veronika Zajícová trénuje v Írsku (Rozhovor)

Lekári vraveli, že sa jej kariéra skončila, o rok sa stala majsterkou Európy. Veronika Zajícová trénuje v Írsku (Rozhovor)
Zdroj: Archív Veroniky Zajícovej
ZAUJÍMAVOSTI BOJOVÉ ŠPORTY MMA RFA VERONIKA ZAJÍCOVÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Vyspovedali sme mladú talentovanú MMA zápasníčku Veroniku Zajícovú.

Predvlani na jeseň ju na ceste z tréningu zrazil v sedemdesiatkilometrovej rýchlosti vodič na priechode. Skončila na mesiac na áre. Mala prasknutú lebku, krvácanie do mozgu, niekoľkonásobnú zlomeninu nohy a zlomený krčný stavec. Lekári jej vraveli, že so športom sa môže rozlúčiť.

Česká zápasníčka Veronika Zajícová (19) si však ich slová nebrala príliš k srdcu a vďaka nesmiernemu odhodlaniu a aj tvrdohlavosti sa čoskoro vrátila do boja, aby si mohla ďalej plniť sny. Netrvalo dlho a stala sa majsterkou Európy v MMA. Dnes trénuje v írskej telocvični Straight Blast Gym (SBG) pod vedením Johna Kavanagha, trénera Conora McGregora.

Veronika Zajícová s Johnom Kavanaghom.
Veronika Zajícová s Johnom Kavanaghom. Zdroj: Instagram/zajicovafighter


Jej cieľom je získať opasok v najprestížnejšej americkej lige zmiešaných bojových umení UFC. Najskôr však chce získať titul v domácej organizácii Real Fight Arena (RFA). Pre Refresher prezradila, aký bol proces zotavovania sa po nehode, prečo sa prihlásila do súťaže krásy alebo či chce ísť v budúcnosti na vysokú školu.

Odporúčané
VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd 26. marca 2024, 12:00

Ak ťa bavia naše články o bojových športoch, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+. Získaš neobmedzený prístup k obsahu na našom webe a budeš si môcť napríklad prečítať rozhovor so slovenským boxerom Viliamom Tankóom, s MMA zápasníkom Karolom Ryšavým alebo s českou legendou Petrom „Monsterom“ Knížem.

Veronika Zajícová MMA bojové športy RFA
Zdroj: Archív Veroniky Zajícovej

Koľko si mala rokov, keď si sa začala venovať bojovým športom?

Začala som v štrnástich.

Vravela si, že samej od seba by ti tréning bojových športov ani nenapadol a bola to všetko iniciatíva tvojho otca. Bavilo ťa to vôbec? Nebúrila si sa?

Nechcela som do toho ísť. (smiech) Otec však chcel, aby som sa vedela ubrániť, tak ma prihlásil najskôr na aikido. To ma absolútne nebavilo. Náš tréner nás okrem trénovania učil japonsky. Následne nás aj skúšal, a keď sme niečo nevedeli, museli sme robiť kliky. Tak som celý tréning vždy iba klikovala. (smiech)

Aspoň viem dnes lepšie klikovať než chalani. (smiech) Neskôr som chodila na tanečnú, lenže tam boli iba dievčatá, ktoré riešili samé blbosti a nebavilo ma ich počúvať. Tak som odtiaľ odišla. Keďže ma otec stále presviedčal ešte na nejaký bojový šport, skúsila som box.

Keď som šla z tréningu, na priechode ma zrazilo auto. Bola to chyba vodiča, telefonoval.

Vravela si, že ťa prihlásil na bojové športy len preto, aby si sa vedela brániť. Mala si dovtedy problém v škole so šikanou, alebo len chcel všeobecne, aby si sa v budúcnosti vedela ubrániť?

Nie, mňa nikto nešikanoval. Raz ma však v škole udrel jeden chalan päsťou do tváre. Možno aj to mi vlastne pomohlo k tomu, aby som šla na box.

Ako k tomu došlo?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 137350 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či plánuje prestúpiť do organizácie Oktagon MMA.
  • Ako hodnotí poslednú prehru v RFA.
  • Či má zo sociálnych sietí finančný príjem.
  • Ako sa skamarátila so známymi zápasníkmi Johnnym Walkerom a Rafaelom Xavierom.
  • Či plánuje ísť na vysokú školu.
Späť
Zdieľať
Diskusia