Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Futurino.
13. apríla 2023 o 13:50
Čas čítania 1:01
Sponzorovaný obsah

Posielate balík? Materiál by mal chrániť krehký obsah aj životné prostredie

Posielate balík? Materiál by mal chrániť krehký obsah aj životné prostredie
Zdroj: Shutterstock / Yavdat
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Chcete poslať balíček zákazníkovi, známemu alebo iba potrebujete vrátiť tovar z e-shopu? Zabaliť obsah tak, aby prežil prepravu bez poškodenia, si vyžaduje dôslednosť a najmä vhodný obalový a výplňový materiál.

Ako správne zabaliť balík?

Lepenková krabica nikdy nesklame

Na zasielanie tovaru sú nevyhnutné krabice, ktoré sú dostupné v rôznych veľkostiach, takže do nich zabalíte väčšie aj menšie zásielky. Myslite na to, že do krabice sa musí zmestiť nielen samotný tovar, ale aj obalový a výplňový materiál. Obzvlášť dôležité je to pri krehkých predmetoch. Najbežnejšie sú krabice z vlnitej lepenky, ktoré sú pevné a odolné. Ich výhodou je aj cenová dostupnosť, jednoduché skladanie a ochrana obsahu pred mechanickým poškodením.

Obalový a výplňový materiál ochráni obsah 

Aby bol obsah zásielky dostatočne chránený, je nutné vyplniť krabicu vhodným materiálom. Zabaliť tovar do bublinkovej fólie nemusí stačiť, pretože by stále mohlo prísť k poškodeniu vplyvom otrasov a pohybov zásielky v krabici.

Na vyplnenie krabíc sa používajú fixačné telieska, výplňové vzduchové vankúše, penové profily alebo výplňový papier. Výplňové materiály sú ľahké, tvárne a dokážu výrazne minimalizovať riziko poškodenia tovaru pri preprave a manipulácii so zásielkou. 

Obálky na drobnosti

Ak budete posielať drobnosti alebo ploché zásielky, postačí vám aj obálka. Bublinková obálka pozostáva z papierového obalu a vnútornej vrstvy z bublinkovej fólie. Vďaka tomu je ideálna na posielanie krehkých predmetov, zároveň sa nemusíte obávať ani vlhkosti a prachu.

Plastové obálky sú ako stvorené na rôzne mäkké veci, napríklad na oblečenie. Sú odolné voči vlhkosti aj pretrhnutiu. Na prepravu cenností sú určené bezpečnostné obálky z pevného trojvrstvového polyetylénu a s dvojitými švami.

Materiál vyberajte aj s ohľadom na charakter prepravovaného tovaru a nezabudnite pritom na schopnosť jeho opätovného využitia a recyklácie, pretože ide o základ, na ktorom sa stavia lepšia spoločnosť bez zbytočného a nebezpečného odpadu.

Domov
Zdieľať
Diskusia