Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2023, 15:38
Čas čítania 1:25
Denisa Šútorová

Zuzana Plačková zverejnila nový cenník za spolupráce. Z toho, koľko si pýta za instagramové posty, sa ti zatočí hlava

OSOBNOSTI INFLUENCERI ZUZANA STRAUSZ PLAČKOVÁ
Uložiť Uložené

Kým v roku 2019 si v rámci spolupráce za instagramovú story pýtala „len“ 500 eur, v roku 2023 si za ňu priplatíš o 1 500 eur viac plus DPH.

Jedna z najúspešnejších slovenských influenceriek Zuzana Strausz Plačková sa už pred tridsiatkou stihla stať milionárkou. Niet pochýb o tom, že okrem zárobkov z podnikateľských činností jej k tomuto statusu dopomohli aj spolupráce na Instagrame, kde jej na profile @queen.plackova svieti 874-tisíc followerov.

Dnes prostredníctvom instagramovej story potvrdila, že nielenže o spolupráce nemá núdzu, no bez problémov si za ne pýta priam astronomické sumy. „Ahojte, otváram zopár spoluprác na tento rok pre firmy, najlepšie dlhodobé spolupráce...“ napísala.

V tom istom príspevku nechýba ani cenník bez DPH, v ktorom sa ceny začínajú na 2 000 eurách a končia sa pri dvanástich tisícoch.

Influencerka Zuzana Plačková zverejnila na Instagrame cenník za spolupráce. Z tých astronomických cien sa ti zatočí hlava.
Influencerka Zuzana Plačková zverejnila na Instagrame cenník za spolupráce. Z tých astronomických cien sa ti zatočí hlava. Zdroj: Instagram/Zuzana Strausz Plačková

„Najmenej“ si Plačková pýta za uverejnenie jednej story, teda instagramového príbehu. Za príspevok, ktorý po 24 hodinách zmizne, si pýta 2 000 eur. Celý set stories vyjde potenciálneho klienta o 1 500 eur viac.

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

Pozornému oku neunikne, že v jej cenníku nechýba 10- a ani spomínaných 12-tisíc eur, ktoré si influencerka pýta za kombináciu jedného postu a jedného setu story. Pri druhom balíku, v rámci ktorého ponúka jeden post a jednu story, sa zrejme sekla o jednu nulu (podľa všetkého by mala byť cena 11-tisíc eur).

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Zuzana Strausz Plačková (@queen.plackova)

Ceny pre spolupráce na 6 až 12 mesiacov influencerka nezverejnila. Podľa informácií, ktoré Zuzana Strausz Plačková poskytla pre Refresher ešte v roku 2019, vidieť, že jej ceny k dnešnému dňu náramne vzrástli. V danom roku si totiž za instagramový post pýtala 1 000 eur (plus DPH) a za story „len“ 500 eur (plus DPH). Rovnako vtedy priznala, že v prípade drahších produktov a kreatívnejšej reklamy si dokáže naúčtovať viac.

V článku z januára 2023 sme ťa však informovali, že na Instagrame si vo veľkom vedia prilepšiť aj ostatné influencerky, medzi ktorými v počte instagramových spoluprác definitívne viedla minulý rok Jana Hrmová. Až 27 z jej 28 príspevkov, ktoré zverejnila za jeden mesiac, bolo vypublikovaných v rámci platenej spolupráce. V prípade Sáry Adamčíkovej bolo slovom spolupráca označených zase 16 zo 17 príspevkov.

Na Instagrame influencerky Jany Kočišovej (@jankatopanka) tvorili platené spolupráce až 84 % zverejnených postov za jeden mesiac. Ako sú na tom ostatné slovenské influencerky, si môžeš prečítať tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia