Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
28. novembra 2022, 19:32
Čas čítania 0:57

Matej Drlička ide opäť kandidovať na riaditeľa SND. Myslí si, že šanca na jeho opätovné vymenovanie je nulová

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Napriek tomu však cíti obrovskú podporu zvnútra SND či odbornej verejnosti.

Matej Drlička pre týždenník Život povedal, že sa bude znovu uchádzať o post riaditeľa SND. „Uvedomujem si, že šanca na moje opätovné vymenovanie je vzhľadom na politický kontext takmer nulová, ale som pripravený zabojovať,“ vyhlásil Drlička.

Drlička mal počas odvolávania podporu hercov či iných zamestnancov divadla. Pred pár dňami oznámila herečka Zdena Studenková, že divadlo po 44 rokoch opúšťa práve z dôvodu prijatia Drličkovej rezignácie: „Prijatie jeho rezignácie a ukončenie jeho pôsobenia v tejto pozícii, ako aj rozčarovanie z politického vplyvu na výkon tejto funkcie viedlo u mňa k silnej strate motivácie, ktorá je pre moju prácu kľúčová.“

Podporu mu vyjadrili aj iní herci. „Kvôli nešťastnej ľudskej malichernej chybe, ktorá nie je procesnou chybou. Kvôli nešťastnému výroku, ktorými je politický a verejný priestor preplnený, má tu byť exemplárny prípad odvolávania štatutára SND?“ pýtal sa Tomáš Maštalír.

Drlička sa v rozhovore pre Život vyjadril, že si túto podporu veľmi váži a je to jeden z dôvodov, prečo sa bude opäť uchádzať o tento post. „K tej úžasnej podpore zvnútra SND, od domácej aj zahraničnej odbornej verejnosti sa nemôžem otočiť chrbtom. Bolo by to neúctivé. Tí, ktorí ma poznajú, vedia, že nikdy neodchádzam od nedokončeného,“ dodal.

9. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 10:59 Alžbeta Ferencová zo seriálu Iveta: Praha je pre život geniálna. Česi nie sú takí horkokrvní a emocionálni ako Slováci (Rozhovor) Alžbeta Ferencová zo seriálu Iveta: Praha je pre život geniálna. Česi nie sú takí horkokrvní a emocionálni ako Slováci (Rozhovor)

Matej Drlička bol aj napriek apelu hercov činohry z postu riaditeľa SND odvolaný pre nešťastný výrok na stretnutí Opera Europe v Budapešti v rámci panelu Kultúra a politika. Tam, v rámci svojho vystúpenia na medzinárodnej konferencii, povedal poznámku o politikoch, „ktorí, nanešťastie, ešte stále dýchajú“.

Domov
Zdieľať
Diskusia