Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
26. novembra 2022, 19:32
Čas čítania 0:46

Zdena Studenková po 44 rokoch odchádza z SND. Herečka prezradila, prečo stratila motiváciu ďalej hrať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ako dôvod uviedla prijatie rezignácie riaditeľa SND Mateja Drličku.

Zo súboru Činohry SND odchádza po 44 rokoch herečka Zdena Studenková. Pre Nový Čas povedala, že stratila motiváciu po prijatí rezignácie riaditeľa Mateja Drličku.

„Prijatie jeho rezignácie a ukončenie jeho pôsobenia v tejto pozícii, ako aj rozčarovanie z politického vplyvu na výkon tejto funkcie viedlo u mňa k silnej strate motivácie, ktorá je pre moju prácu kľúčová,“ vysvetlila herečka.

Herečke, ktorá sa nedávno objavila aj v seriáli Pán profesor, plynie momentálne výpovedná lehota. „Moje angažmá v Činohre SND bolo vždy motivované úžasným súborom, zloženým z tých najlepších hercov. SND mi prinieslo veľa skvelých hereckých príležitostí. Mohla som byť súčasťou nádherných predstavení a spolupracovať s vynikajúcimi režisérmi i ďalšími špičkovými umelcami,“ dodala k svojmu rozhodnutiu Zdena Studenková.

Studenkova
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Odvolaný riaditeľ SND Drlička si Studenkovej gesto váži, no zároveň verí, že jej výpoveď sa dá ešte zvrátiť. „Viem o tom a som z toho nešťastný, snažil som sa jej to vyhovoriť, lebo ma informovala, že pre ňu v tomto prípade nemá zmysel zotrvávať v divadle. Prosil som ju, nech to nie je emotívne rozhodnutie, lebo je dlho súčasťou divadla. Ona to však vnímala ako surový zásah politiky do divadla a rozhodla sa, že odíde,“ povedal Drlička.

Domov
Zdieľať
Diskusia