Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič TASR
12. septembra 2022, 19:39
Čas čítania 0:52

Tatranskú zubačku čaká iba 7 mesiacov od jej spustenia oprava trate a odstávka. Náhradná doprava imobilných neodvezie

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Tatranskú zubačku čaká iba 7 mesiacov od jej spustenia oprava trate a odstávka. Náhradná doprava imobilných neodvezie
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Dôvodom výluky na tatranskej ozubnicovej železnici je stabilizácia koľajového lôžka.

Zubačky na trase medzi Štrbou a Štrbským Plesom nahradí približne na šesť týždňov autobusová doprava. Informoval o tom hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč s tým, že nepretržitá výluka na trati potrvá od pondelka do 28. októbra.

Dôvodom výluky na tatranskej ozubnicovej železnici je údajne stabilizácia koľajového lôžka, ktorú vykonáva manažér infraštruktúry – Železnice Slovenskej republiky. „Pre cestujúcich je v tomto úseku zabezpečená náhradná autobusová doprava.

Časy príchodov a odchodov autobusov v úseku Štrba – Štrbské Pleso a späť sú totožné s časmi príchodov a odchodov vlakov ZSSK. Zároveň žiadame cestujúcich, aby si cestovné lístky zakúpili v osobnej pokladnici ZSSK, cez náš web, prípadne cez aplikáciu Ideme vlakom, keďže kúpa lístka priamo v autobuse nie je možná,“ upozornil Kováč.

Anketa:
Poznáš ikonickú zubačku?
Jasné, to je legenda.
Poznám, ale nikdy som ňou nešiel/nešla.
Jasné, to je legenda.
84 %
Poznám, ale nikdy som ňou nešiel/nešla.
16 %

Informácia o výluke sa zobrazuje aj na webe ZSSK pri vyhľadaní a nákupe cestovných dokladov na vlaky na trati ozubnicovej železnice. Železničná spoločnosť zároveň upozorňuje, že preprava imobilných cestujúcich, detských kočíkov a bicyklov nie je v NAD povolená.

„Preprava psa alebo zvieraťa bez uzatvárateľnej schránky je v autobusoch taktiež vylúčená. Toto pravidlo sa nevzťahuje na psov sprevádzajúcich zdravotne postihnuté osoby,“ uzavrel hovorca.

Zubačku pritom znovuspojazdnili iba 16. 2. 2022, teda pred siedmimi mesiacmi, píše portál Turisticky. V rámci kompletnej modernizácie, ktorá sa predĺžila o rok, sa vymenilo všetko vrátane nových zubačiek. Do Tatier prišlo päť nových hybridných vozidiel, ktoré doplnili tatranské električky.

Domov
Zdieľať
Diskusia