Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
9. septembra 2022, 7:45
Čas čítania 0:51

VIDEO: Zelenskyj v prvý deň invázie prosil Macrona o pomoc. „Zavolajte Putinovi, bude vás počúvať“

Kategória:
News
Uložiť Uložené

„Európski lídri a Joe Biden zavolajú Putinovi a povedia: Stop. A on prestane. Bude vás počúvať,“ vraví v záberoch Zelenskyj.

Na sociálnych sieťach sa šíria zábery z rozhovoru francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona a ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Video zobrazuje telefonát, v ktorom prezident Ukrajiny prosí o pomoc Emmanuela Macrona. Zábery pochádzajú z 24. februára, teda zo dňa začiatku ruskej invázie na Ukrajine.

Vo videu sa Macron pýta, či ide o skutočnú vojnu. „Znamená to, že vyslali špeciálne jednotky na Kyjev?“ pýta sa. „Úplne všade. Na Kyjev, na Odesu, idú sem aj z Bieloruska. Bojujeme na celom území. Všade sú vojaci. Toto bolo pre nás nepredstaviteľné, v roku 2014 sa to nestalo,“ odpovedá Zelenskyj.

„To je jasné, je to totálna vojna,“ odpovedá mu Macron. Zelenskyj následne hovorí, že je dôležité, aby sa európske krajiny spojili so Spojenými štátmi. „Myslím si, Emmanuel, že by ste mali hovoriť s Putinom a vybudovať protivojnovú koalíciu.“

„Sme si istí, že európski lídri a americký prezident Joe Biden nám pomôžu, zavolajú Putinovi a povedia: Stop. A on prestane. Bude vás počúvať,“ prosí v záberoch Zelenskyj francúzskeho lídra.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Dokument o francúzskom prezidentovi s názvom Prezident, Európa a vojna, ktorý vysielala stanica France 2, mapuje Macronovu snahu o diplomaciu tesne pred vypuknutím vojny.

Domov
Zdieľať
Diskusia