Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
29. júla 2022, 20:36
Čas čítania 1:10

Všetky postavy sú letné, tvrdí v kampani španielska vláda. Plus-size modelka z plagátu ju však obvinila z krádeže fotky

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Všetky postavy sú letné, tvrdí v kampani španielska vláda. Plus-size modelka z plagátu ju však obvinila z krádeže fotky
Zdroj: Španělské ministerstvo pro rovnoprávnost

Najnovšia kampaň ministerstva pre rovnoprávnosť vyzýva ženy, aby odmietli „stereotypy“ a „estetické násilie“.

Španielska vláda odkazuje ženám, aby sa za svoje telo v plavkách nehanbili a v lete si užívali pobyt na pláži bez ohľadu na postavu. Najnovšia kampaň ministerstva pre rovnoprávnosť ich zároveň vyzýva, aby odmietli „stereotypy“ a „estetické násilie“. Mnoho žien totiž pociťuje neprimeraný spoločenský tlak, ak sa nedokážu prispôsobiť ideálu krásy. 


Slogan letnej kampane znie „Leto patrí aj nám“ a na plagáte zobrazuje na pláži ženy v plavkách silnejšej postavy rôzneho veku a farby pleti. Ministerka pre rovnoprávnosť Irene Monterová na Twitteri napísala: „Užite si leto akokoľvek, kdekoľvek a s kýmkoľvek sa vám páči.“

kampaň španielska vláda
Zdroj: Španělské ministerstvo pro rovnoprávnost


Antonia Morillasová, šéfka vládneho Inštitútu žien, uviedla, že rodové stereotypy sú základom diskriminácie podľa fyzického vzhľadu. „Očakávania spoločnosti si ženy premietajú do vnímania toho, ako by mali vyzerať. To neovplyvňuje len našu sebaúctu, ale berie nám to aj práva a obmedzuje naše správanie, keď si chceme užívať verejné priestory,“ povedala.

Ukradli mi fotku z Instagramu, tvrdí modelka z plagátu

Na plagáte kampane oslavujúcej body positivity sa však nachádza aj britská plus-size modelka Nyome Nicholas-Williams, ktorá tvrdí, že španielska vláda jej fotku upravila a použila v kampani bez jej súhlasu, informuje BBC

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Fotku jej vraj ukradol katalánsky umelec a autor ilustrácie použitej v kampani Arte Mapache priamo z jej Instagramu, na ktorom má 80-tisíc sledovateľov. Ten sa jej po verejnej kritike ospravedlnil, no španielska vláda zatiaľ mlčí.

„Bola som naozaj zaskočená, pretože som ten plagát nikdy predtým nevidela,“ povedala Nyome s tým, že jej fotku poslal jeden z jej fanúšikov. „Je to neslušné a neúctivé. Povedali, že použili moju podobizeň, pretože im dochádzal čas. Ospravedlnili sa mi a povedali, že ma odškodnia,“ dodala modelka s tým, že ju hnevá, že jej nedali možnosť rozhodnúť sa, pretože by vraj pravdepodobne súhlasila.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Nyome Nicholas - Williams (@curvynyome)

Späť
Zdieľať
Diskusia