Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
26. júla 2022, 20:00
Čas čítania 1:31

TOP 3 v utorok: Fica dala Ukrajina na čiernu listinu, Dzurinda jej pôjde pomôcť s obnovou po vojne a hasiči idú na pomoc do Česka

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Správy dňa, ktoré by ti nemali ujsť.

Robert Fico je na ukrajinskom blackliste

Roberta Fica zaradila Ukrajina na čierny zoznam so 74 ďalšími známymi ľuďmi v rámci celého sveta, ktorí podporujú proruskú propagandu. Súčasťou zoznamu je aj nacionalistka Marie Le Pen z Francúzska, ktorá po úspechu v eurovoľbách odkázala Únii, že ju chce zničiť. 

Smer-SD dlhodobo kritizuje akúkoľvek pomoc Ukrajine nielen zo strany Slovenska, ale aj Európskej únie. Odmieta aj snahu vybudovať si nezávislosť od plynu a ropy z Ruska. Fico sa voči označeniu za proruského propagandistu ohradil. Za šíriteľa dezinformácií o vojne na Ukrajine ho podľa jeho slov označili preto, lebo má na ňu iný názor než ukrajinská alebo aj slovenská vláda.

cpd.gov.ua
Zdroj: cpd.gov.ua

Dzurinda bude pomáhať pri obnove Ukrajiny

Bývalý slovenský premiér Mikuláš Dzurinda sa stal členom medzinárodnej pracovnej skupiny zaoberajúcej sa bezpečnostnými garanciami pre Ukrajinu. Bude radiť politickému vedeniu suverénneho štátu, ktorý bol napadnutý ruským agresorom. 

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

Pracovať bude po boku európskej politickej elity, ktorá stojí za Ukrajinou. Podľa Dzurindu by Ukrajina mala mať istotu, že jej medzinárodné spoločenstvo pomôže v povojnovej obnove a dosiahnutí udržateľného rozvoja.

Mikuláš Dzurinda
Zdroj: Refresher/Matúš Zeťák

Slovenskí hasiči idú pomáhať do Česka

Slovensko vyslalo do Česka hasičov na pomoc pri hasení požiaru v národnom parku České Švajčiarsko. Zatiaľ berú len pozemnú techniku, helikoptéra hasí požiar na východe Slovenska. Len čo však doslúži u nás, poputuje do Česka aj tá, potvrdil to minister vnútra Roman Mikulec.

Požiar v Českom Švajčiarsku pri nemeckých hraniciach vypukol v nedeľu ráno v rokline Malinový důl a zasiahol sedem hektárov porastu v oblasti medzi obcou Hřensko a turisticky obľúbenou Pravčickou bránou. Vplyvom vetra sa rozšíril na 30 hektárov.

Takto vyzeral zásah v obciach Hřensko a Mezná z pohľadu hasičov.
Takto vyzeral zásah v obciach Hřensko a Mezná z pohľadu hasičov. Zdroj: HZS ČR

Instagramový post dňa: Pápež František si nasadil indiánsku čelenku

Pápež František sa prišiel osobne ospravedlniť pôvodným obyvateľom Kanady. Vo svojom prejave vyjadril ľútosť nad spoluúčasťou cirkvi na „kultúrnej deštrukcii a násilnej asimilácii“. Prihovoril sa davu príslušníkov pôvodných národov, Inuitov a Métisov v meste Maskwacis v provincii Alberta.

7. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:36 TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja

Pápež navštívil miesto bývalej internátnej školy v lokalite Maskwacis, zavítal na miestny cintorín a potom sa na pozemku internátnej školy Ermineskin, ktorá je dnes z veľkej časti zbúraná, zvítal s náčelníkmi pôvodných kmeňov a s obeťami, ktoré prežili zneužívanie v školách, či ich pozostalými. Pri oficiálnom ospravedlnení dostal od náčelníkov tradičnú čelenku, ktorú si aj dal na hlavu.

Mnohé deti v kanadských internátnych školách trpeli a umierali, dochádzalo tam k týraniu aj sexuálnemu násiliu. Prečítaj si o tom viac tu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Pope Francis (@franciscus)

Domov
Zdieľať
Diskusia