Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
26. júla 2022, 16:27
Čas čítania 0:45

Slovenskí hasiči idú pomáhať do Českého Švajčiarska. Zatiaľ berú pozemnú techniku, helikoptéra hasí na východe Slovenska

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Požiar v Českom Švajčiarsku pri nemeckých hraniciach vypukol v nedeľu ráno.

Slovensko vyslalo do Česka hasičov na pomoc pri hasení požiaru v národnom parku České Švajčiarsko. Potvrdil to minister vnútra Roman Mikulec, ktorý vo videu na Facebooku hovorí, že na miesto idú hasiči z modulu pozemného hasenia.

Hasiči aj technika pomôžu bratom Čechom

Mikulec Česku zároveň sľúbil pomoc aj prostredníctvom vyslania vrtuľníka leteckého útvaru ministerstva vnútra, len čo to bude možné. Vrtuľník aktuálne zasahuje pri požiari na východe Slovenska. Ten vypukol 20. júla v obci Malá Lodina pri Košiciach, na mieste zasahuje 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

Požiar v Českom Švajčiarsku pri nemeckých hraniciach vypukol v nedeľu ráno v rokline Malinový důl a zasiahol sedem hektárov porastu v oblasti medzi obcou Hřensko a turisticky obľúbenou Pravčickou bránou. Vplyvom vetra sa rozšíril na 30 hektárov.

Česká republika priamo oslovila Slovensko s požiadavkou o poskytnutie hasiacich vrtuľníkov. Tie však musia prejsť rýchlou údržbou predtým, než bude technika opäť nasadená do akcie, keďže naši hasiči sa v pondelok vrátili z misie v Slovinsku. Pomoc Českej republike prisľúbilo už aj Poľsko v podobe vrtuľníka s posádkou. Taliansko pomôže špeciálnymi lietadlami, ktoré sú schopné čerpať vodu priamo z vodnej plochy. Medzinárodnú pomoc označil Rakušan za kľúčovú.

Domov
Zdieľať
Diskusia