Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2022, 19:26
Čas čítania 0:23
Dominik Vetrák

Akým neuveriteľným spôsobom vznikali počítačové triky v prvých Star Wars či Jurskom parku? Zisti to v dokumente na Disney+

Akým neuveriteľným spôsobom vznikali počítačové triky v prvých Star Wars či Jurskom parku? Zisti to v dokumente na Disney+
Zdroj: Disney+
FILMY A SERIÁLY POČÍTAČOVÉ TRIKY (CGI, VFX, VIZUÁLNE EFEKTY)
Uložiť Uložené

Štúdio ILM predstaví svoje začiatky, históriu a spôsob, akým napredovali vizuálne efekty a počítačové triky.

Štúdio Industrial Light and Magic je spoločne s WETA azda najznámejším štúdiom tvoriacim počítačové triky, respektíve vizuálne efekty do blockbusterových hollywoodskych filmov. Na streamovacej službe Disney+ sa 27. júla objaví dych vyrážajúci dokument s názvom Light & Magic o tom, ako táto firma začínala, kto stál pri jej zrode a ako vznikali prvé jednoduché vizuálne triky. 

Uvidíš množstvo archívnych záberov zobrazujúcich režiséra Georgea Lucasa, ktorý vytvoril sci-fi sériu Star Wars, ako i jeho tím, ktorý pracoval na sci-fi vzhľade snímok. V dokumente budú o počítačových trikoch hovoriť aj také režijné kapacity ako Steven Spielberg, Ron Howard či James Cameron. 

Domov
Zdieľať
Diskusia