Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júla 2022, 18:13
Čas čítania 1:09
Adrián Lukáč

4. etapa Tour de France: Nielsen opäť v úniku, van Aert s prvým víťazstvom a Sagan na piatom mieste

4. etapa Tour de France: Nielsen opäť v úniku, van Aert s prvým víťazstvom a Sagan na piatom mieste
Zdroj: TASR/AP/Daniel Cole
ŠPORT TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dnes bola na programe ďalšia etapa, v ktorej sa očakával záverečný špurt.

Po troch dánskych etapách a dni voľna čakala na cyklistov prvá francúzska a celkovo štvrtá etapa 109. ročníka Tour de France s dĺžkou 171 kilometrov. Hoci obsahovala aj šesť vrchárskych prémií, nešlo o žiadne náročné stúpania a opäť bol očakávaný záverečný špurt najrýchlejších šprintérov.

Vývoj etapy bol podobný ako predvčerom. Okamžite po štarte sa opäť vydal do úniku Magnus Court Nielsen (EF Education-EasyPost), no tentoraz mu robil spoločnosť Anthony Perez (Cofidis).

Cieľom Nielsena boli opäť vrchárske prémie a pri prvých piatich zo šiestich bol úspešný a pripísal si do súťaže o bodkovaný dres ďalších päť bodov. Posledná vrchárska prémia bola až 10 kilometrov pred cieľom, no tak dlho v úniku to Nielsen nemohol vydržať. Jeden bod za poslednú vrchársku prémiu si tak pripísal Wout van Aert (Team Jumbo-Visma).

Okrem vrchárskych prémií obsahovala dnešná etapa aj jednu šprintérsku 108 kilometrov pred cieľom, keď bola dvojica Perez – Nielsen ešte v úniku. Ako prvý prémiou prešiel Perez nasledovaný Nielsenom a pripísal si tak 20 bodov do súťaže o zelený dres. Tretiu priečku si vybojoval Jakobsen, štvrtý prémiou prešiel van Aert, piaty Morkov a šiesty Sagan.

Odporúčané
17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 20. júla 2022, 17:04

Približne 10 kilometrov pred cieľom prešiel do ofenzívy tím Team Jumbo-Visma, ktorý veľmi rýchlo stiahol Pereza v úniku a líder tohto tímu Wout van Aert sa vydal do vlastného úniku. Zvyšok pelotónu nedokázal na jeho nástup reagovať a van Aert po dvoch druhých miestach získal prvé víťazstvo na tohtoročnej Tour, čím si udržal žltý dres. O druhú priečku bojovali špurtéri. Najrýchlejší z nich bol Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix), ktorý prišiel do cieľa na druhom mieste so stratou ôsmich sekúnd. Tretí skončil Christophe Laporte (Team Jumbo-Visma), štvrtý Alexander Kristoff (Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux) a piaty Peter Sagan (TotalEnergies).

Piata etapa je na programe už zajtra a na svoje si opäť prídu šprintéri. 

Domov
Zdieľať
Diskusia