Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Slovnaft.
21. júna 2022, 19:30
Čas čítania 2:27
Sponzorovaný obsah

Slovnaft predstavil dve stanice s novým gastrokonceptom, kde si pochutnáš aj na slovenských jedlách

ZAUJÍMAVOSTI DOPRAVA
Uložiť Uložené

Okrem toho sú stanice priateľské k životnému prostrediu a k ľuďom so zdravotným znevýhodnením.

Asi to poznáš – vydáš sa na dlhšiu cestu, si presvedčený, že máš dosť benzínu, a preto najbližšiu čerpačku prejdeš s tým, že zastavíš až na ďalšej. Neskôr si uvedomíš, aká to bola chyba, tvoje výpočty ťa sklamali a len sa modlíš, nech niekde v blízkosti natankuješ. Ruku na srdce, koľkokrát sa ti to už stalo? Tento stres asi poznali vodiči na rýchlostnej ceste PR1BINA, ktorá je dlhá 52 km a spája Nitru s Tekovskými Nemcami, pretože tam im možnosť natankovať chýbala. Slovnaft sa to však rozhodol zmeniť.

Spoločnosť pri obci Pohranice vybudovala po oboch stranách cesty nové čerpacie stanice, na ktorých nájdeš klasické aj alternatívne palivá. Ak po tejto ceste jazdíš pravidelne, pravdepodobne ťa poteší, že úsek, v ktorom si nemal kde natankovať, natiahnuť si nohy či len tak oddýchnuť pri káve, sa takto skrátil na polovicu.

Slovnaft
Zdroj: Slovnaft

Natankuješ aj dobiješ

Okrem bežných palív, LPG či AdBlue si tu nabiješ elektromobil s výkonom do 150 kW, dokonca onedlho natankuješ aj stlačený zemný plyn CNG priamo z tankovacieho stojana. K shopu prejdeš priamo a pohodlne, nikoho ani nezablokuješ, pretože súčasťou veľkej plochy sú aj dva prejazdné pruhy. Slovnaft do vybudovania dvoch staníc investoval 4,3 milióna eur a vytvoril aj 60 pracovných miest. 

Slovnaft
Zdroj: Slovnaft
Spoločnosť Slovnaft na Slovensku aktuálne prevádzkuje 272 servisných staníc.

„Naše najnovšie servisné stanice sú unikátne vo viacerých oblastiach. Päť integrovaných tankovacích stojanov sa nachádza na najväčšej prekrytej tankovacej ploche. Stojany sú vybavené samoobslužnými platobnými terminálmi a vodu do ostrekovačov si môžu zákazníci načerpať z Ecotankov už počas tankovania paliva,“ vysvetľuje predseda predstavenstva a generálny riaditeľ akciovej spoločnosti SLOVNAFT Oszkár Világi. Najvýraznejšou zmenou prešla gastrozóna, keďže Slovnaft plánuje vytvoriť novú úroveň stravovania na cestách.

Slovnaft
Zdroj: Slovnaft

Prispôsobené rôznym potrebám

Nové stanice sú priateľské nielen k ľuďom so zdravotným znevýhodnením či obmedzením, ale aj k životnému prostrediu. Pri každom stojane sú nainštalované Ecotanky, ktoré ti šetria čas a vďaka ktorým spravíš niečo lepšie aj pre prírodu – kvapalinu do ostrekovačov si naplníš priamo počas tankovania a vyhneš sa tak prelievaniu z plastových nádob. Nové stanice majú zelenú strechu a ploty, na vykurovanie využívajú tepelné čerpadlá, v interéri aj exteriéri svieta úsporné ledky, ktoré reagujú na pohyb zákazníkov a áut. 

„Diaľničné servisné stanice sú pre cestujúcich zákazníkov istotou na ich cestách. Potrebujú si oddýchnuť a načerpať energiu pre svoje autá, ale aj pre seba. Verím, že naši zákazníci ocenia naše nové reštaurácie, ktoré prekvapia nielen dizajnom, ale aj chutnými jedlami z kvalitných surovín. Nápor na diaľničných servisných staniciach vie byť enormný, preto ich prevádzka musí bežať spoľahlivo ako hodinky,“ zdôrazňuje Timea Reicher, riaditeľka Maloobchodu SLOVNAFT, a. s.

Ak vyhladneš a dostaneš chuť na niečo viac „domáce“, nový koncept ťa určite poteší. Nečakaj iba hotdogy či sendviče, na nových čerpačkách si môžeš dať aj našu slovenskú kuchyňu. Atmosféru pohody dopĺňajú rustikálne interiérové prvky, detaily z dreva a dizajnové lampy vyrobené na mieru 3D tlačou. Či už sa rozhodneš posedieť si v reštaurácii, alebo máš chuť na kávu do ruky, v novom koncepte nechýba ani známa klasika Fresh Corner.

Slovnaft
Zdroj: Slovnaft

Pri tomto projekte spoločnosť Slovnaft spolupracovala s košickým občianskym združením Bez bariéry, aby vyšli v ústrety aj zákazníkom s telesným znevýhodnením. Pripravili veľké miesto na vyhradenom parkovisku kvôli lepšiemu vystupovaniu z auta, jedna pokladnica má držadlo, o ktoré sa môžu pridržať, a v reštaurácii pridali okrúhly stôl kvôli ľahšiemu prístupu. Samozrejmosťou je špeciálne WC pre imobilných s nastavovateľnými sklopnými zrkadlami a manipulačným lôžkom pre dospelých. Aby sa tu aj ľudia s ťažkosťami cítili príjemnejšie, otváranie dverí je zabezpečené tzv. eurokľúčom, pokladnice sú vybavené zariadením, ktoré uľahčuje komunikáciu a majú zosilnený zvuk s ohľadom na ľudí s načúvacím prístrojom.

Slovnaft
Zdroj: Slovnaft

V tesnej blízkosti každej stanice je priestranné odpočívadlo, kde takisto zaparkuješ, vystrieš si nohy alebo sa prejdeš so psom. Najmenší cestovatelia využijú detské ihrisko.

https://www.embed-map.com
Domov
Zdieľať
Diskusia