Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2022, 14:35
Čas čítania 0:33
Jakub Paulík

Top Gun: Maverick po 3. víkende prekonal hranicu 700 miliónov dolárov

FILMY A SERIÁLY SPRÁVY ZO SVETA TOP GUN 2
Uložiť Uložené

Záujem o pokračovanie známej klasiky je pritom naďalej obrovské.

Novinke Top Gun: Maverick sa v kinách darilo aj tretí víkend za sebou. Oproti prvému víkendu klesli tržby len o 39 % a film zarobil 52,7 milióna dolárov. Celosvetovo doteraz zarobil obdivuhodných 747 miliónov dolárov, uvádza Collider.

Nový Top Gun trhá rekordy aj v kariére Toma Cruisa. Finančne to pre neho znamená najlepší premiérový víkend (124 miliónov dolárov), ktorým prekonal aj zárobky War of the Worlds od režiséra Stevena Spielberga z roku 2005 (64,8 milióna dolárov) a Mission: Impossible — Fallout z roku 2018 (61,2 milióna dolárov).

Anketa:
Páčil sa ti Top Gun: Maverick?
Bol skvelý.
Celkom fajn.
Nič moc.
Bol skvelý.
93 %
205 Hlasov
Celkom fajn.
3 %
6 Hlasov
Nič moc.
5 %
10 Hlasov

Akčnému hitu Toma Cruisa sa však nedarí len po finančnej stránke. Natešení sú z neho aj kritici a diváci z celého sveta. Na Rotten Tomatoes mu diváci udelili 4,9 z 5 a kritici 8,2 z 10. Spokojnosť pritom vyjadrilo 387 recenzentov. Prevažne kritické recenzie napísalo len 12 novinárov. Našu recenziu na Top Gun: Maverick nájdeš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia