Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2022, 13:33
Čas čítania 0:43
Jana Chovancová

NASA vytvára tím, ktorý bude sledovať nevysvetliteľné javy na oblohe a mimozemské civilizácie

NEWS NASA UFO VESMÍR
Uložiť Uložené

Podľa šéfa vedeckej misie máme k dispozícii široké spektrum nástrojov, ktoré nám umožňujú sledovať vesmír, a práve to je základom vedeckého bádania.

NASA sa v posledných dňoch zaoberá formovaním tímu, ktorý sa bude špeciálne zameriavať na neidentifikované javy vo vesmíre, ktoré sú možným úkazom mimozemskej civilizácie. Píše o tom denník The Guardian.

Thomas Zurbuchen, ktorý je šéfom vedeckej misie, uznal, že vedecká komunita môže tento krok vnímať ako „zapredanie“. Sám si však nemyslí, že by sa púšťal do niečoho kontroverzného. 

„Máme k dispozícii široké spektrum nástrojov, ktoré nám umožňujú sledovať vesmír. A práve to je základom vedeckého bádania. Okrem nástrojov máme tím, ktorý nám môže pomôcť pochopiť neznáme,“ hovorí Thomas.

NASA sa už dlhodobo zaoberá otázkou života inde vo vesmíre a dáva si za úlohu ho objaviť. Tím, ktorý sa bude zameriavať na mimozemské civilizácie, bude viesť astrofyzik David Spergel. 

„Väčšinu svojej kariéry som strávil ako kozmológ. Môžem vám s istotou povedať, že nepoznáme viac ako 95 percent vesmíru, takže prirodzene existujú veci, ktorým nerozumieme. Dúfam, že nás táto štúdia posunie vpred a pomôže nám lepšie porozumieť novým javom,“ komentuje David.  

Anketa:
Myslíš, že sa tímu podarí nájsť mimozemskú civilizáciu?
Dúfam, že áno.
Myslím si, že je malá pravdepodobnosť.
Určite nie, vo vesmíre sme sami.
Dúfam, že áno.
58 %
Myslím si, že je malá pravdepodobnosť.
30 %
Určite nie, vo vesmíre sme sami.
12 %
Mohlo by ťa zaujímať:
Viezol som v aute Volodymyra, ktorý sa priznal k vražde 21-ročnej Ukrajinky na internáte: Pozri, ako mi bije srdce
Domov
Zdieľať
Diskusia