Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
30. mája 2022, 19:01
Čas čítania 1:19

Tragickej nehode na R7 sa dalo predísť. Kamión narazil v plnej rýchlosti do odstavených áut

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Tragickej nehode na R7 sa dalo predísť. Kamión narazil v plnej rýchlosti do odstavených áut
Zdroj: Facebook/Polícia SR

Státie vo dverách auta stálo 61-ročného muža život.

Dnes ráno došlo na diaľnici R7 v smere do Bratislavy k tragickej nehode. S informáciou prišla polícia na svojom Facebooku. Podľa nej malo dôjsť následkom silného nárazu k okamžitej smrti jedného z účastníkov nehody.

Podľa fotiek boli účastníkmi nehody kamión a dve osobné autá. Až neskôr vyšli na povrch konkrétne skutočnosti tejto tragédie. Tie zverejnila policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Podľa jej slov prišiel o život 61-ročný muž. Ten bol majiteľom striebornej Škody Octavia, do ktorej zozadu narazil šofér Volva. Táto nehoda bola zárodkom tragédie, ktorá nastala o pár minút neskôr.

Do odstavených áut totiž narazil kamión. Vodič Volva si rútiaci sa kamión stihol všimnúť a v poslednej možnej chvíli uskočil. Také šťastie už nemal 61-ročný muž, ktorý bol vo chvíli nárazu vo dverách svojho auta pri zvodidlách. „Aj napriek snahe záchranárov na mieste nehody vážnym zraneniam podľahol,” dodala Linkešová.

Polícia, nehoda
Zdroj: Facebook/Polícia SR

Maďarský kamionista ani srbský vodič Volva neutrpeli žiadne zranenia. „Prípad si prevzal vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy,” vysvetľuje hovorkyňa.

Polícia upozorňuje vodičov, aby sa počas jazdy plne venovali vedeniu vozidla. „V tomto prípade išlo o prehľadný úsek a nebol dôvod, aby vodič Volva narazil do vodiča Škody, a tobôž, aby si vodič kamióna situáciu na ceste v dostatočnom predstihu nevšimol. Obzvlášť opatrní by mali byť vodiči na diaľniciach, kde je rýchlosť vyššia a vodiči rýchlejšie strácajú za volantom pozornosť,” konštatovala Linkešová.

Diaľnica je v porovnaní s ďalšími cestami (I., II. trieda…) odlišná v tom, že je na nej povolená najvyššia možná rýchlosť – 130 km/h. V prípade, ak si účastníkom dopravnej nehody, je dôležité, aby si čo najskôr opustil cestu, okamžite kontaktoval políciu na čísle 158 a vyčkal na ňu mimo cesty. Počas oznamovania nehody, ale aj prekážky môžeš operátorovi uľahčiť lokalizovanie daného miesta tým, že mu nahlásiš presný kilometer, kde k situácii došlo. Tieto čísla sú každých 500 metrov rozmiestnené na zvodidlách. Polícia po príchode miesto riadne označí, čím minimalizuje riziko zrážky s ďalším vozidlom. Až potom je relatívne bezpečné priblížiť sa k svojmu autu. No aj tak treba byť stále ostražitý.
Domov
Zdieľať
Diskusia