Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2022, 14:14
Čas čítania 0:45
Daniel Mikolášik

Štefan Harabin prehral súd s Esetom, musí sa ospravedlniť za výroky o zasahovaní do volieb

NEWS ESET ŠTEFAN HARABIN SÚDY VOĽBY
Uložiť Uložené

Harabin tvrdil, že Eset ovplyvňuje voľby na Slovensku a spolupracuje s americkou CIA.

Štefan Harabin prehral súd so slovenskou softvérovou spoločnosťou Eset. Musí sa preto verejne ospravedlniť za šírenie nepravdivých informácií, rozhodol Okresný súd Bratislava II. Vo výrokoch z roku 2019 totiž počas svojej prezidentskej kampane tvrdil, že Eset ovplyvňuje voľby na Slovensku a spolupracuje s americkou CIA.

„Spoločnosť Eset sa výrazne politicky angažuje. Vytvorili politické hnutie a jeho podpredsedníčka sa uchádza o prezidentský palác,“ vyhlasoval pred tromi rokmi niekdajší šéf Najvyššieho súdu.

Antivírusová spoločnosť ho ešte v roku 2019 zažalovala s tým, že šíril zjavne nepravdivé a vymyslené tvrdenia na adresu spoločnosti. Harabin súd napokon po troch rokoch prehral. Musí sa preto ospravedlniť na svojej oficiálnej facebookovej stránke, ako aj prostredníctvom vlastnoručne podpísaného listu, ktorý má zaslať na adresu spoločnosti.

„Súd zároveň nariadil Štefanovi Harabinovi uhradiť súdne trovy konania v plnej výške. Proti tomuto rozsudku je možné podať odvolanie,“ napísal Eset v tlačovej správe.

Odporúčané
Kto vyhrá prezidentské voľby? Takto to vidia stávkové kancelárie Kto vyhrá prezidentské voľby? Takto to vidia stávkové kancelárie 26. marca 2024, 15:00

„Vo vzťahu ku všetkým namietaným výrokom žalovaného tak súd dospel k záveru, že ide o nepravdivé skutkové tvrdenia, respektíve o neprimerané hodnotiace úsudky, ktoré nemali žiaden skutkový základ a ktoré mali vo vzájomnej súvislosti s ostatnými výrokmi voči žalobcovi difamačný (znevažujúci) charakter,“ skonštatoval vo svojom rozhodnutí Okresný súd Bratislava II.

Štefan Harabin
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia