Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2022, 11:33
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

AKTUÁLNE: NAKA obvinila exministra spravodlivosti z čias Ficovej vlády Gábora Gála

NEWS NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA
Uložiť Uložené

Prípad sa týka pravdepodobne akcie Súmrak. V rámci tejto kauzy o Gálovi vypovedal Daniel Čech.

Národná kriminálna agentúra obvinila exministra spravodlivosti Gábora Gála, informuje TV Markíza. Bývalý politik kandidoval na kandidátke Mosta-Híd na 5. mieste, na post šéfa rezortu spravodlivosti prišiel po vražde Jána Kuciaka. 

Podľa portálu Aktuality.sk je exminister spravodlivosti obvinený z prijímania úplatku, prípad vraj súvisí so Slovenským pozemkovým fondom.

„Ešte minulý týždeň mi poštou bolo doručené uznesenie o vznesení obvinenia. Predmetné uznesenie v súvislosti s mojou osobou sa absolútne nezakladá na pravdivých informáciách. Nie je to prvýkrát, keď o mne kolovali rôzne informácie od takzvaných kajúcnikov, ktoré sa po riadnom prešetrení potvrdili ako vymyslené,“ povedal pre TASR exminister spravodlivosti. Ako doplnil, dúfajúc v zákonnosť postupov, je aj teraz pripravený byť maximálne súčinný s orgánmi činnými v trestnom konaní, aby vec riadne objasnili.


Ako Gál dodal, keďže ide o živú vec, nebude sa k tomu viac vyjadrovať.

Gábor Gál podľa výpovedí bývalého viceprezidenta daniarov Daniela Čecha riešil nominácie na finančnej správe. Meno exministra spravodlivosti sa spomína v uznesení ku kauze Súmrak, v rámci ktorej obvinili Roberta Fica a Roberta Kaliňáka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia