Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2022, 15:11
Čas čítania 0:56
Adam Novosad

VIDEO: Ruského veľvyslanca v Poľsku obliali červenou farbou. Na cintoríne sovietskych vojakov ho čakal nahnevaný dav

NEWS RUSKO VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Sergej Andrejev prišiel na cintorín sovietskych vojakov položiť veniec pri príležitosti osláv 9. mája.

Ruského veľvyslanca Sergeja Andrejeva niekto polial červenou farbou, keď pri príležitosti osláv ruského Dňa víťazstva nad fašizmom šiel v pondelok 9. mája položiť kvety k pomníku padlých sovietskych vojakov, informuje poľský server Onet.

Keď veľvyslanec dorazil na cintorín sovietskych vojakov vo Varšave, už ho na mieste čakali stovky protestujúcich proti ruskej agresii na Ukrajine. Aj keď sa Andrejev snažil zachovať pokojnú tvár, dav mu nadával, pripomínal ruské zverstvá na Ukrajine a napokon mu niekto z protestujúcich hodil na tvár nádobu s červenou farbou.

Andrejev napočudovanie nevybuchol hnevom ani po tom, čo mu farba zaliala celú tvár aj sako, zotrel si len nános farby z očí a naďalej sa tváril, že si pri pomníku uctieva padlých vojakov. Množstvo ľudí v dave bolo rovnako pokrytých červenou farbou na znak krvavej vojny, ktorú Rusko rozpútalo, alebo mávali ukrajinskými vlajkami.

Odporúčané
Slovenky na Bali upozorňujú na správanie Rusov: Menu iba v azbuke a pláže, na ktoré púšťajú len ľudí s ruským pasom Slovenky na Bali upozorňujú na správanie Rusov: Menu iba v azbuke a pláže, na ktoré púšťajú len ľudí s ruským pasom 15. mája 2024, 9:30

Dav protestujúcich vytrhol veľvyslancovi z ruky veniec kvetov, ktorú chcel položiť k pomníku na cintoríne, a tak Andrejevovi po pár minútach pomohla polícia. Muži zákona ho oddelili od protestujúcich a umožnili mu nastúpiť do pristaveného auta, ktorým odišiel preč.

Domov
Zdieľať
Diskusia