Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. apríla 2022, 12:02
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Až 35 miliónov Rusov nemá doma záchod. Slovenská polícia varuje, že prokremeľská propaganda robí z Ruska krajinu snov

NEWS POLÍCIA SR RUSKO
Uložiť Uložené

Štatistiky vykresľujú Ruskú federáciu inak, ako sa ju snaží prezentovať prokremeľská propaganda.

Slovenská polícia bojuje proti ruskej propagande jej vlastnými zbraňami. V statusoch na Facebooku v posledných dňoch upozorňuje, ako v skutočnosti vyzerá život v Ruskej federácii. „Toto vám prokremeľská propaganda nepovie,“ konštatuje polícia. 

„Prokremeľská propaganda sa okrem vytvárania informačného chaosu o vojne na Ukrajine snaží vykresliť Rusko ako ‚krajinu snov‘. Skvelá armáda, skvelý štát, skvelé podmienky na život. Tento dezinformačný naratív ide ruka v ruke s očierňovaním ‚skazeného západného sveta‘,“ vysvetľuje. 

Policajti nazvali svoju sériu Mrazivé fakty o Rusku, ktoré podľa nich „hovoria o ťažkom živote v tejto krajine“. „Nezabúdajme ani na fakt, že Slovensko má skoro dvojnásobne vyšší priemerný mesačný plat (1 177 eur) ako Rusko (626 eur), hovoria to údaje za rok 2021,“ píšu v statuse.

V Rusku podľa štatistík z roku 2020 žije 144 miliónov obyvateľov. Zo štatistík vyplynulo, že 35 miliónov Rusov nemá doma záchod, 47 miliónov Rusov nemá doma teplú vodu a 22 miliónov ľudí býva bez kúrenia. Rusko je krajinou, v ktorej evidujú najvyšší počet vrážd na 100 000 obyvateľov.

Domov
Zdieľať
Diskusia