Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
26. apríla 2022, 8:18
Čas čítania 1:11
Adam Novosad

Ruskí sabotéri kúpili namiesto SIM kariet tri kusy hry The Sims. Tajnú službu FSB vysmiali za zásah proti „ukrajinským agentom“

NEWS RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VLADIMIR PUTIN VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Úspechom svojej tajnej služby FSB sa pochválil samotný Vladimir Putin.

Ruská tajná služba FSB sa 25. apríla pochválila úspešným zásahom proti údajným sabotérom z neonacistickej skupiny pôsobiacej v Moskve, ktorú vycvičila ukrajinská rozviedka. Muži podľa FSB dostali rozkaz zhromaždiť vybavenie potrebné na vraždu ruského moderátora Vladimira Soloviova, informuje The Telegraph.

Úspech „protiteroristickej“ akcie v pondelok oznámil ruský prezident Vladimir Putin, ktorý má k Soloviovovi blízko. Západné médiá moderátora často označujú za „Putinovho propagandistu“.

V reakcii na prezidentove slová zverejnila tajná služba FSB zábery z bytu, kde podľa nej sabotéri pripravovali svoju vražednú misiu. Jej cieľom nemalo byť iba zneškodnenie Soloviova, ale ukrajinská spravodajská služba si údajne objednala vraždu viacerých prominentných ruských moderátorov.

Zábery zo zásahu zachytávajú, ako agenti tajnej služby FSB vstupujú do inkriminovaného bytu, kde sa na vraždenie pripravovala minimálne šestica mužov. Všetkých podozrivých sa agentom podarilo zadržať, a tak sa na 7-minútovom videu následne objavujú jednotlivé predmety nachádzajúce sa v byte, ktoré majú dokazovať, že išlo o neonacistickú teroristickú bunku.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Na stole stála položená fotografia Adolfa Hitlera, všade sa povaľovali hákové kríže a symboly nacistických jednotiek, no podozrenia vzbudili najmä tri kusy počítačovej hry The Sims, rovnako ako rukou napísaný odkaz pre údajných sabotérov.

Odkaz ďakuje sabotérom za službu proti Rusku. Na tom by možno nebolo nič zvláštne, keby odkaz nebol podpísaný slovami „nejasný podpis“. Podľa bezpečnostných expertov zrejme operatívec FSB nepochopil, že „nejasný podpis“ znamená, aby sa podpísal nerozpoznateľne.

„Skutočne verím tomu, že toto je práca hlúpeho agenta FSB, ktorému povedali, aby zohnal 3 simky do mobilu,“ napísal na Twitteri analytik Elliot Higgins z investigatívneho projektu Bellingcat. Tajná služba FSB pritom vo videu na posteli, kde zhromaždila dôkazy, hrdo pripojila 3 kusy hry The Sims k hákovým krížom či zbraniam.

Domov
Zdieľať
Diskusia