Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2022, 16:49
Čas čítania 1:22
Viktor Kniš

Podráždený Fico na tlačovke o obvinení vulgárne nadával. Útočil na novinárov aj vyšetrovateľov NAKA

NEWS KAUZA OČISTEC ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Predseda strany Smer-SD zorganizoval emotívnu tlačovú konferenciu, na ktorej urážal novinárov a hovoril, že jeho obvinenie iniciovali Igor Matovič aj Roman Mikulec.

Robert Fico privítal novinárov na tlačovej konferencii k svojmu obvineniu slovami o tom, že sú „nadržaní a majú krvavé oči“. Kritizoval ich, že keď Smer-SD zorganizuje tlačovku k zdražovaniu, prídu „traja aj s cestou“, ale pri tejto príležitosti ich prišlo asi šesťdesiat. 

Líder Smeru-SD Robert Fico nevystupoval ako zvyčajne, používal veľa expresívnych výrazov aj vulgárne nadával. Opakovane tvrdil, že je nevinný, vláda ho vraj chce stíhať za politickú prácu a snaží sa ho zlikvidovať a zničiť tým opozíciu. 

Fico je presvedčený, že Roman Mikulec inicioval vznesenie obvinenia, aby prekryl svoju kauzu. Vraj vedel, že dnes o ňom vyjde článok v Plus 7 dní. 

Fico si myslí, že advokátov Roberta Kaliňáka a Mareka Paru obvinili a zobrali do väzby, aby ľuďom ako Norbert Bödör, Tibor Gašpar alebo Miroslav Výboh zmarili právo na obhajobu. 

„Ide o zjavný pokus zločineckých štruktúr na NAKA a na Úrade špeciálnej prokuratúry zlikvidovať efektívnu obhajobu obvinených v prípadoch zjavného krivenia spravodlivosti a manipulácie s trestnými konaniami v neprospech nominantov opozície.“

Fico
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Fico urážal aj vyšetrovateľov NAKA, nazýval ich „čurillovskou bandou“ a naznačoval, že ho obvinili účelovo. Obvinenie v súvislosti so založením a zosnovaním organizovanej skupiny voči nemu vraj vzniesli preto, aby ho mohli zobrať do väzby. Fico nevylučuje, že ho budú chcieť stíhať za mrežami. Jeho výsluch je naplánovaný na 26. apríla.

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

V tomto kontexte povedal vulgarizmy o „j**nutí zločineckej skupiny“. Takto sa vraj podľa Fica vyjadril jeden z vyšetrovateľov NAKA, keď sa chystali obviniť šéfku tímu policajnej inšpekcie, ktorý sa snažil kompromitovať vyšetrovateľov Čurillu a spol. Fico sa týmto spôsobom na tlačovke snažil demonštrovať, ako sú na neho vysadení a ako je vraj na NAKA štandardné nadkvalifikovanie skutkov. 

Fico, zdôrazňujúc vážnosť situácie, zopakoval aj svoje legendárne „do psej matere“. O prokurátoroch na Úrade špeciálnej prokuratúry sa vyjadril, že je tam „osem nadržaných prokurátorov, ktorí sa na ňom chcú vyo**novať“.

„Dnes mi doručili 107 strán nezmyslov a šalátu, príhody deda Jahody,“ povedal Fico, sťažujúc sa na to, že má len tri dni na to, aby proti obvineniu podal sťažnosť.

Podrobnosti o tom, prečo Roberta Fica a Roberta Kaliňáka obvinili, sme zhrnuli v tomto článku. 
Odporúčané
Obvinený Fico je vraj hlava organizovanej zločineckej skupiny. Prečo ich s Kaliňákom obvinili? Obvinený Fico je vraj hlava organizovanej zločineckej skupiny. Prečo ich s Kaliňákom obvinili? 20. apríla 2022, 14:10
Domov
Zdieľať
Diskusia