Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2022 o 19:00
Čas čítania 0:46
Ema Stanovská

Zo slovenského trhu zmiznú niektoré čokoládové vajíčka Kinder. Môžu obsahovať salmonelu

NEWS SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

K sťahovaniu výrobkov z pultov obchodov firma Ferrero pristúpila krátko pred Veľkou nocou, keď predaj čokoládových vajíčok rastie.

Ferrero preventívne sťahuje zo slovenského a z českého trhu niektoré šarže čokoládových vajíčok Kinder vyrobených v Belgicku. Reaguje na možné spojenie s hlásenými prípadmi salmonely, testy zatiaľ nenašli baktériu v žiadnom výrobku.

K sťahovaniu výrobkov z pultov obchodov firma pristúpila krátko pred Veľkou nocou, keď predaj čokoládových vajíčok rastie, informuje Denník N.

Z predaja sťahuje osem druhov cukroviniek Kinder vyrobených v Belgicku s dátumom minimálnej trvanlivosti medzi 19. februárom a 27. septembrom. Na ďalšie cukrovinky Ferrero vrátane ostatných výrobkov značky Kinder sa opatrenie nevzťahuje.

Vyše 60 prípadov salmonely

K podobnému kroku Ferrero už skôr pristúpilo v Británii. Tamojšie úrady uviedli, že bolo zistených najmenej 63 prípadov ochorenia spojených s týmito výrobkami. Väčšinou išlo o problémy u detí mladších ako päť rokov.

Slovenská štátna veterinárna a potravinová správa dnes informovala, že sa cielene zameria na kontrolu vajíčok Kinder Surprise v súvislosti s prípadmi nákazy salmonelou. Zatiaľ nemala informáciu, že by sa výrobok spornej šarže dostal na Slovensko.

Mohlo by ťa zaujímať:
Premiér Heger: Fico a Pellegrini sú ruskí zapredanci. Slovensko je najlepšie vojensky zabezpečené od vzniku republiky
RECENZIA: Furioza
Zakladatelia firmy Sudolabs: Vlani sme zvyšovali platy trikrát, aj toto je súčasť kariérneho rastu (Rozhovor)
Domov
Zdieľať
Diskusia