Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2022, 10:03
Čas čítania 0:31
Daniel Mikolášik

KORONAVÍRUS: Pozitivita ide dole, je na 36 %. Zomrelo ďalších 23 ľudí

NEWS KORONAVÍRUS SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

NCZI informuje o stave nákazy koronavírusom za nedeľu.

Na Slovensku pribudlo za posledných 24 hodín podľa PCR testov ďalších 1 465 nových prípadov nákazy koronavírusom, pričom 23 osôb ochoreniu covid-19 podľahlo. Laboratóriá otestovali 4 041 PCR vzoriek. Pozitivita PCR testovania za včerajšok je 36,25 %.

Viac ako 41 % pozitívne testovaných PCR testami nebolo zaočkovaných. Pozitívny antigénový test malo 400 ľudí, takmer 43 % z nich nemá očkovanie, priblížila hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.


V nemocniciach je 1 995 pacientov s ochorením covid-19, na jednotkách intenzívnej starostlivosti a oddeleniach anestéziológie a intenzívnej medicíny je 179 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje podľa Eliášovej 72 ľudí. Vyše 67 % pacientov nie je zaočkovaných alebo má len jednu dávku očkovacej látky, poznamenala.


V nedeľu sa treťou dávkou vakcíny dalo zaočkovať 30 osôb, druhú dávku vakcíny dostalo 181 ľudí, prvou dávkou očkovacej látky sa dali zaočkovať dve osoby.

Domov
Zdieľať
Diskusia