Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2022, 14:36
Čas čítania 1:02
Ema Stanovská

„Nemôžem ani platiť v reštaurácii,“ sťažuje sa ruský oligarcha, na ktorého britská vláda uvalila sankcie

„Nemôžem ani platiť v reštaurácii,“ sťažuje sa ruský oligarcha, na ktorého britská vláda uvalila sankcie
Zdroj: Mikhail Svetlov/Getty Images
NEWS OLIGARCHIA RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Zakladateľ najväčšej ruskej súkromnej banky Alfa-Bank žiada od britských autorít, aby mu dovolili nakúpiť si jedlo, keďže v súčasnosti musí „jesť doma“.

Ruský bankový oligarcha Michail Fridman, ktorý žije v Londýne, žiada od britských autorít, aby mu dovolili nakúpiť si jedlo, keďže v súčasnosti musí „jesť doma“. Zakladateľ najväčšej ruskej súkromnej banky Alfa-Bank tvrdí, že v dôsledku sankcií je „prakticky v domácom väzení“, píše Mirror.

Britská vláda sankcionovala Fridmana 15. marca tohto roka, keď v reakcii na Putinovu inváziu na Ukrajine uvalila sankcie na jednotlivcov, podniky a banky. Britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová vtedy vyhlásila, že „títo oligarchovia a podniky sú spolupáchateľmi vrážd nevinných civilistov a mali by za to zaplatiť“.

„Nemôžem ani zaplatiť v reštaurácii“

Fridman, ktorého majetok má hodnotu 11,9 miliardy libier, pre španielsky spravodajský portál El País povedal, že britské úrady by mu mali poskytnúť „istú sumu“ na nákup jedla a taxík. Podľa jeho slov by to bola „minimálna suma“ vzhľadom na životné náklady v Londýne. 

„Nemôžem ani zaplatiť v reštaurácii. Musím jesť doma a som prakticky v domácom väzení,“ dodal. „Žijem v Londýne osem rokov, investoval som miliardy dolárov v Británii aj iných európskych krajinách a odpoveďou na to je, že mi všetko skonfiškujú a vyhodia.“

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Fridman povedal, že ľudia, na ktorých uvalili sankcie, sa budú musieť vrátiť do Ruska, kde im „neostáva nič iné, ako byť absolútne lojálni“. Oligarcha už v minulosti vyjadril svoj odmietavý postoj voči ruskej agresii na Ukrajine.

Ďalšie správy nájdeš v kategórii správy zo sveta a správy z domova. Ak chceš byť v obraze o tom, čo sa momentálne deje na Ukrajine, sleduj tému rusko-ukrajinský konflikt.

V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii News.
Domov
Zdieľať
Diskusia