Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Samsung.
30. marca 2022, 9:45
Čas čítania 2:43
Sponzorovaný obsah

Nové modely telefónov od Samsungu: urobia skvelé fotky, vylepšia kvalitu tých starých a odstránia aj nežiaduce veci zo záberu

Nové modely telefónov od Samsungu: urobia skvelé fotky, vylepšia kvalitu tých starých a odstránia aj nežiaduce veci zo záberu
Zdroj: Samsung
TECH MOBILY SAMSUNG
Uložiť Uložené

Ich cena poteší aj tvoju peňaženku.

Obzeráš sa po novom telefóne a hľadáš pomer medzi dobrým výkonom a prijateľnou cenou? Možno ťa potešíme, pretože Samsung predstavil hneď dve novinky a my ti ich bližšie predstavíme. Do série pribudli modely Galaxy A53 5G a lacnejšia verzia Galaxy A33 5G, ktoré spájajú najlepšie funkcie, parametre a máš ich za rozumnú cenu. Dostaneš úplne nový procesor, výborný fotoaparát s umelou inteligenciou, veľký a kvalitný displej a vodoodolný telefón, ktorému baterka vydrží aj dva dni a nebudeš ho musieť tak skoro vymeniť.

Vždy skvelé fotky a videá

Oba nové smartfóny zo série Galaxy A dostali špičkové fotoaparáty novej generácie s množstvom funkcií, ktoré si nedávno mohol obdivovať pri nových vlajkových lodiach série Galaxy S22. Model Galaxy A53 5G má štyri fotoaparáty s hlavným snímačom s rozlíšením 64 megapixelov, optickým stabilizátorom a technológiou VDI. Tieto funkcie ti zaručia jasné a ostré snímky. Kvalitné selfies ti urobí predná kamera s rozlíšením 32 MPix.

Nový 5 nm procesor utiahne aj výkon umelej inteligencie, ktorá zabezpečuje kvalitu fotiek či videí – aj v slabom svetle budú vyzerať dobre. Vylepšený nočný režim automaticky skladá fotografie až z 12 zdrojových záberov, aby boli dosť jasné a nemali priveľa šumu.

samsung
Zdroj: Samsung

Fotky môžeš kreatívne vylepšiť vo Fun Mode, kde nájdeš rôzne efekty a filtre, ktoré po novom fungujú aj so širokouhlým fotoaparátom. Svoje staršie fotky s horšou kvalitou a rozlíšením vylepšíš cez funkciu Photo Remaster. Object Eraser zas vie zo záberu odstrániť rušivé prvky, ako napríklad osoby, ktoré ti vbehli do záberu.

Niektoré veci by mali zostať iba pre tvoje oči. Máš v mobile niečo, čo by nemal vidieť nikto okrem teba? Ulož si to do zabezpečeného priečinka, kam sa nedostane nikto iný.

Neprekonateľný displej aj počas slnečného dňa

Veľké Super AMOLED displeje oboch telefónov majú vždy dobrú čitateľnosť a platí to aj na jasnom slnku. Čo sa týka rozmerov, Galaxy A53 5G je iba o trošku väčší – displej má uhlopriečku 6,5 palca (16,5 cm) a vyššiu obnovovaciu frekvenciu, pričom Galaxy A33 5G ho má veľký 6,4 palca (16,3 cm). Minimálne rozdiely sú aj v celkovej veľkosti a váhe oboch zariadení.

Vedel si, že...
... výhodou celého ekosystému Samsung je prepojiteľnosť všetkých zariadení a vytvorenie tzv. inteligentnej domácnosti. Modely Galaxy A53 5G a A33 5G, ale aj ďalších smartfónov Samsung tak môžeš spárovať s televízormi Samsung Neo QLED, multifunkčným zariadením The Freestyle či skontrolovať stav prania práčky Samsung s technológiou EcoBubble.
samsung
Zdroj: Samsung

Telefóny, ktoré ti vydržia

Smartfóny zo série Galaxy A navyše nebudeš musieť v jednom kuse nabíjať. Pri bežnom používaní vydržia aj dva dni, a keď ich predsa len vyšťavíš, rýchlo ich nabiješ s 25 W Super rýchlym nabíjaním. Oba telefóny sú dobre ochránené aj proti vonkajším vplyvom, konkrétne voči vlhkosti a prachu v triede IP67, a ich displeje istí pevné ochranné sklo Corning® Gorilla® Glass.

Telefóny ti dlho vydržia aj z hľadiska aktualizácií. Pri obidvoch modeloch Samsung garantuje aktualizácie používateľského rozhrania One UI a operačného systému Android OS v ďalších štyroch budúcich generáciách a tie bezpečnostné na päť rokov.

S ohľadom na životné prostredie

V auguste 2021 Samsung predstavil svoju víziu udržateľnosti Galaxy for the Planet, teda plán, ako do roku 2025 splní dôležité ekologické ciele. Aj preto v baleniach nových telefónov nenájdeš sieťovú nabíjačku, a to z jednoduchého dôvodu. Koľko ich už vlastníš doma? 

Nový smartfón dostaneš v celkovo menšom balení vyrobenom z papiera z udržateľných zdrojov. Aj v samotných zariadeniach sú komponenty z recyklovaných materiálov, konkrétne postranné tlačidlá a držiaky na SIM karty.

samsung
Zdroj: Samsung

Kedy si telefóny kúpiš a koľko ťa budú stáť? 

Výkonnejší model Galaxy A53 5G bude na Slovensku dostupný od 1. apríla 2022 za odporúčanú maloobchodnú cenu 449 € vo verzii 6 + 128 GB a v konfigurácii 8 + 256 GB za 509 €. Nový mobil si môžeš vybrať v čiernej, bielej, pastelovomodrej a oranžovej farbe. Nerozmýšľaj dlho, ak si Galaxy A53 5G kúpiš do 17. apríla 2022 alebo do vypredania zásob, dostaneš ako bonus bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds Live, ktoré by ťa inak stáli 169 €. Viac sa o ponuke dozvieš na www.novysamsung.sk.

Lacnejší Samsung Galaxy A33 5G bude na Slovensku v rovnakých farbách dostupný od 22. apríla 2022. Vo variante 6 + 128 GB je jeho odporúčaná maloobchodná cena 369 €. 

Domov
Zdieľať
Diskusia