Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
26. marca 2022, 18:29
Čas čítania 1:15
Adam Novosad

Na predaj je „pedofilný ostrov“ zosnulého finančníka Jeffreyho Epsteina. Karibský ostrov vraj hostil orgie s maloletými dievčatami

NEWS JEFFREY EPSTEIN
Uložiť Uložené

Obidva karibské ostrovy zostali od smrti Jeffreyho Epsteina v roku 2019 nedotknuté.

Na predaj sú súkromné karibské ostrovy zosnulého finančníka Jeffreyho Epsteina. Za dva súkromné ostrovy, rozlohou väčší Great St. James a menší Little St. James, si správca finančníkovho majetku od potenciálnych záujemcov pýta 125 miliónov dolárov, informuje denník The Wall Street Journal.

Obidva ostrovy sa nachádzajú neďaleko ostrova Svätý Tomáš patriaceho k Panenským ostrovom. Aj keď sú tieto súkromné ostrovy lukratívnym majetkom v lákavej oblasti, najmä menší ostrov Little St. James si postupom rokov vyslúžil prezývky ako Pedofilný ostrov alebo Ostrov orgií.

Tieto názvy mu prischli z dôvodu, že Epstein na ostrove pravidelne organizoval divoké večierky, na ktorých sa zúčastňovali aj známe osobnosti, americká politická elita či úspešní podnikatelia. Na menšom ostrove Epstein podľa obvinení americkej prokuratúry sprostredkovával svojim hosťom sexuálne služby maloletých dievčat.

Odporúčané
Chodil tam americký prezident aj syn kráľovnej Alžbety II.: Epsteinov ostrov bol miestom hriechu a sexuálneho násilia Chodil tam americký prezident aj syn kráľovnej Alžbety II.: Epsteinov ostrov bol miestom hriechu a sexuálneho násilia 7. februára 2024, 9:30

Za tento ostrov zaplatil Epstein v roku 1998 približne 8 miliónov dolárov, ale veľkostne mu postupne prestal vyhovovať, a tak zainvestoval do väčšieho ostrova, ktorého cena sa v roku 2006 odhadovala na 20 miliónov dolárov.

Finančník si na ostrovoch postavil luxusné vily, sprevádzkoval šesť rôznych pláží, viacero apartmánových domov, ale aj vymoženosti ako kiná či kúpele.

Právnik zosnulého finančníka Daniel Weiner uviedol, že peniaze získané z predaja ostrovov poputujú na splatenie dodnes existujúcich dlhov, ktoré Jeffrey Epstein narobil počas svojho života, ale aj na rekonštrukciu a prevádzkové náklady súkromných ostrovov.

Od Epsteinovej smrti sa ani jeden z ostrovov nevyužíval na akékoľvek účely, a tak vyžadujú značnú investíciu, ak by ich chcel nový majiteľ plnohodnotne využívať.

Domov
Zdieľať
Diskusia