Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2022, 16:23
Čas čítania 0:29
Jakub Paulík

Facebook a Instagram v Rusku končia, pretože sú „extrémistické“, uviedol v rozhodnutí súd

NEWS FACEBOOK INSTAGRAM VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

WhatsApp zatiaľ zostáva.

Ruský súd dnes v krajine zakázal sociálne siete Instagram a Facebook, ktoré spadajú pod spoločnosť Meta. Podľa súdneho rozhodnutia, ktoré v pondelok nadobudlo účinnosť, sú Facebook a Instagram „extrémistické“, píšu The Moscow Times. WhatsApp spadajúci pod Metu však v Rusku zostane.

Ruské úrady ešte len nedávno obvinili Metu z tolerovania rusofóbie. Kritici poukazujú na to, že dnešný rozsudok je ďalším krokom režimu ruského prezidenta Vladimira Putina k odrezaniu občanov od vyvážených mediálnych informácií. V Rusku sa aktuálne takmer výhradne šíri prokremeľská propaganda, pre ktorú množstvo občanov verí, že invázia na Ukrajinu je oprávnená.

Silná propaganda zľahčujúca či dokonca schvaľujúca ruskú agresiu je prítomná aj v slovenskom priestore, následkom čoho Národný bezpečnostný úrad doposiaľ zablokoval už 4 dezinformačné weby. Najnovšie na zoznam pridal doménu Infovojna.bz.

Odporúčané
Akými duševnými chorobami môže trpieť ruský prezident? Odborníci sa domnievajú, že ho sužuje podobná diagnóza ako Nera a Hitlera Akými duševnými chorobami môže trpieť ruský prezident? Odborníci sa domnievajú, že ho sužuje podobná diagnóza ako Nera a Hitlera 21. marca 2022, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia