Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2022, 17:43
Čas čítania 1:18
Viktor Kniš

Ovečkina šikanujú na zápasoch americkí fanúšikova. Keď sa dotkne puku, pískajú a bučia

Ovečkina šikanujú na zápasoch americkí fanúšikova. Keď sa dotkne puku, pískajú a bučia
Zdroj: TASR/AP
NEWS ALEXANDR OVEČKIN
Uložiť Uložené

Alexander Ovečkin má do dnešného dňa na Instagrame profilovú fotku s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ktorý nariadil agresívnu okupáciu Ukrajiny.

Ani po dvoch týždňoch od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu si jeden z najlepších hráčov NHL Alexander Ovečin nezmenil profilovú fotografiu na Instagrame. Aj naďalej na nej pózuje s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ktorý agresívnu okupáciu susednej krajiny nariadil pod nezmyselnou zámienkou denacifikácie. Na Ukrajine bombardujú civilné ciele, detské nemocnice, škôlky aj rezidenčné oblasti a zabíjajú pri tom stovky nevinných ľudí.

ovečkin
Zdroj: Instagram/Ovechkin

Ovečkin sa k celej situácii vyjadril len raz krátko po začiatku ruskej agresie, keď požiadal, aby sa krajiny dohodli na uzatvorení mieru. „Prosím, už žiadna vojna. Nezáleží na tom, kto v nej bojuje, Rusko, Ukrajina, iné krajiny… Myslím si, že musíme žiť v mieri,“ povedal populárny hokejista NHL. Od krokov ruského prezidenta sa nedištancoval. 

Pred zápasom medzi Edmontonom a Washingtonom zaznela na štadióne kanadská hymna v anglickom a ukrajinskom jazyku

Aj pre svoju neochotu odsúdiť kroky Vladimira Putina sa stal tŕňom v oku amerických fanúšikov najprestížnejšej hokejovej ligy sveta. Na zápasoch s Calgary a Edmontonom mu to dali patrične pocítiť fanúšikovia na tribúne, ktorí už druhý zápas pískajú a bučia pri každom Ovečkinovom kontakte s pukom.

Na Twitteri medzičasom tisícky ľudí pridávajú príspevky o tom, ako americkí fanúšikovia ruskému hráčovi nič nedarujú. Drvivá väčšina s týmto postojom súhlasí. Fanúšikovia si na posledný zápas Ovečkinovho Washingtonu s Edmontonom priniesli veľké ukrajinské vlajky a transparenty odsudzujúce vojnu. Hokejový útočník situáciu nekomentoval ani po tomto zápase, všetko však nasvedčuje tomu, že aj ďalší návštevníci hokejových duelov proti Washingtonu sú pripravení dať skúsenému ostrostrelcovi pocítiť, že aktuálnou spoločenskou situáciou do veľkej miery žije aj šport. Samotná NHL zatiaľ žiadne obmedzujúce kroky proti ruským hokejistom nepodnikla, aj keď iné športové organizácie už oznámili rôzne druhy obmedzení.

Politický expert Sergej Radčenko pre TSN skonštatoval, že pre mnohých populárnych športovcov môže byť nebezpečné vyjadrovať sa v súčasnosti k politickej situácii, mohli by mať napríklad problém s návratom domov. Navyše Ovečkinova manželka s deťmi aj rodičia naďalej žijú v Rusku, aj keď v prípade hráčov NHL je skôr bežné, že sa najbližšia rodina presťahuje do zámoria. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia