Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2022, 13:25
Čas čítania 0:59
Ivan Koribanič TASR

Minister Roman Mikulec reaguje na primátora Košíc Jaroslava Polačeka o humanitárnej katastrofe: Nemému dieťaťu ani štát nerozumie

Minister Roman Mikulec reaguje na primátora Košíc Jaroslava Polačeka o humanitárnej katastrofe: Nemému dieťaťu ani štát nerozumie
Zdroj: TASR/František Iván
POLITIKA JAROSLAV POLAČEK KOŠICE ROMAN MIKULEC RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SLOVENSKO UKRAJINA
Uložiť Uložené

Ministerstvo vnútra ďalej uvádza, že sa od začiatku vojny na Ukrajine či už osobne, alebo sprostredkovane zúčastňuje na strategických poradách.

Včera sme informovali o humanitárnej katastrofe, ktorej podľa slov primátora Jaroslava Polačeka začínajú Košice čeliť. Ten obvinil štát z nedostatočnej pomoci mestu. Košice tak musia podľa jeho slov čeliť návalu vojnových utečencov samy, bez pomoci. Celý článok si môžeš prečítať tu.

Ministerstvo vnútra považuje Polačekovo vyjadrenie za „neakceptovateľné rozosievanie paniky“. Podľa slov ministra Romana Mikulca je na tom najabsurdnejšie to, že ako Združenie miest a obcí na Slovensku, tak aj „zlý štát, ktorý sa o nikoho nestará,“ sa o tom prvýkrát dozvedá z médií. „Nehovoriac o panike, ktorú už medzi obyvateľmi rozosial,“ dodáva Mikulec.


Ministerstvo vnútra ďalej tvrdí, že sa od začiatku vojny na Ukrajine či už osobne, alebo sprostredkovane zúčastňuje na strategických poradách. Tlačový odbor ďalej uviedol, že Jaroslav Polaček prišiel na poslednom zasadnutí okresného krízového štábu s konkrétnymi číslami.

Tie sa mali týkať presných počtov, koľkí vojnoví utečenci ostanú v Košiciach a koľkí budú pokračovať ďalej. Ministerstvo vnútra však tieto čísla nepovažuje za relevantné. „Vychádzame len z údajov, ktoré dostaneme z hraničných priechodov.“

Podľa ministerstva vnútra v súčasnosti väčšina obyvateľov Ukrajiny mestom Košice iba prechádza. Ich cieľom sú často vzdialené rodiny či už v rámci Slovenska, alebo iných krajín. Ministerstvo ďalej uvádza, že Polaček mal a stále má k dispozícii všetky komunikačné prostriedky, aby dokázal riešiť akékoľvek vzniknuté problémy priamo so štátom.

„Ministerstvo vnútra s poľutovaním konštatuje, že o údajnej humanitárnej katastrofe sa dozvedá prvýkrát až z médií, keďže primátor mesta opustil okresný krízový štáb v priebehu rokovania. V tejto situácii je podobné rozosievanie paniky medzi obyvateľmi absolútne neakceptovateľné,“ dodáva ministerstvo.

Domov
Zdieľať
Diskusia