Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2022, 12:30
Čas čítania 7:21
Martin Adam Pavlík

10 filmov, ktoré ťa v týchto náročných časoch rozveselia a vyčaria ti široký úsmev na tvári

10 filmov, ktoré ťa v týchto náročných časoch rozveselia a vyčaria ti široký úsmev na tvári
Zdroj: Sony Pictures Classics
FILMY A SERIÁLY FILM NA VEČER KOMÉDIA NAJLEPŠIE FILMY PORAĎTE DOBRÝ FILM ROAD MOVIE TIP NA FILM
Uložiť Uložené

Máš depresiu z toho, čo sa momentálne vo svete deje? Po dopozeraní týchto filmov budeš mať chuť znova naplno žiť. Dodajú ti energiu a silu ďalej fungovať.

Zabudni na chvíľu na to, že u susedov je vojna, že pandémia koronavírusu stále neprehrmela. Vypni správy a aspoň na pár hodín si skús oddýchnuť pri dobrom filme, ktorý ťa nakopne pozitívnou energiou. Určite si aj ty frustrovaný z toho, čo sa momentálne vo svete deje, a možno práve bojuješ s depresiou. 

Filmy, ktoré ti predstavíme, ti pomôžu na chvíľu prísť na iné myšlienky. Dodajú ti energiu a silu ďalej fungovať. Zaručene si ich zamiluješ a budeš mať chuť púšťať si ich vždy, keď ti bude opäť zle, aby si sa čo najrýchlejšie dal znova dokopy.  

V našom zozname nájdeš komédie, road movies či romance, ktoré ťa rozosmejú aj zahrejú pri srdci. V Refresheri píšeme množstvo rebríčkov a tipov na výnimočné snímky. Ak ti naše články pravidelne pomáhajú pri výbere, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+, aby sme ti mohli priniesť ešte viac kvalitného obsahu.

Pozor, článok môže obsahovať spoilery.

1. Sing Street (réžia: John Carney, 2016)

Kde si film môžeš pozrieť: Nemá ho žiadna streamovacia spoločnosť, takže si ho za pár eur môžeš kúpiť alebo požičať cez Google Play, Apple TV či Amazon.

Dĺžka filmu: 106 minút

Hodnotenie na IMDb: 7,9 z 10


Ak nie si fanúšikom „jednoduchších“ a stereotypných tínedžerských komédií typu American Pie, Mean Girls či Road Trip a máš skôr chuť na niečo inteligentnejšie, hlbšie a atmosférickejšie, Sing Street bude presne ten film, ktorý ťa na konci zahreje pri srdci. 

Rozpráva o dospievaní, prvých láskach a prvých životných skúškach s ľahkosťou a nadhľadom, nenúteným humorom a so sympatickými postavami, s ktorými sa okamžite stotožníš a budeš im držať palce.


Írsky režisér John Carney je absolútny majster na takzvané feel good movies. Jeho špecializáciou však sú jednoznačne hudobné komédie. Preto ak ťa Sing Street osloví, neváhaj si pustiť aj snímky ako Once (2007) alebo Begin Again (2013). Neoľutuješ.  

2. Groundhog Day (réžia: Harold Ramis, 1993)

Kde si film môžeš pozrieť: Nemá ho žiadna streamovacia spoločnosť, takže si ho za pár eur môžeš kúpiť alebo požičať cez Google Play, Apple TV či Amazon.

Dĺžka filmu: 101 minút

Hodnotenie na IMDb: 8,1 z 10

Jeden z najkrajších filmov vôbec od režiséra kultovej science-fiction Ghostbusters. Aj v Groundhog Day nájdeš skvelého Billa Murrayho, ktorý strieľa jednu hlášku za druhou a podmaní si ťa svojou charizmou už od prvých minút. 

Odporúčané
Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun 18. februára 2024, 13:30

Harold Ramis tu rozpráva príbeh zatrpknutého, arogantného a cholerického televízneho moderátora Phila Connorsa. Ten dostáva pomerne netradičnú príležitosť zmeniť svoje správanie a byť lepším človekom.


Dostáva sa totiž do akejsi časovej slučky a prežíva jeden a ten istý deň stále znova, až má pocit, že sa zblázni. Keďže už vie, čo sa mu v ten deň stane a koho stretne, dokonca v akom čase, mení svoje reakcie, názory a snaží sa ozvláštniť svoj harmonogram. Zároveň objavuje to, čoho sa dlhé roky bál – lásku.

3. The Apartment (réžia: Billy Wilder, 1960)

Kde si film môžeš pozrieť: Nemá ho žiadna streamovacia spoločnosť, takže si ho za pár eur môžeš kúpiť alebo požičať cez Google Play, Apple TV či Amazon.

Dĺžka filmu: 125 minút

Hodnotenie na IMDb: 8,3 z 10

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 111490 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorú trilógiu by si si mal pozrieť, ak chceš lepšie porozumieť medziľudským vzťahom.
  • V ktorej bláznivej hudobnej komédii si zahral satana frontman kapely Foo Fighters Dave Grohl.
  • V ktorom filme si herečka Evan Rachel Wood zahrala partnerku o 40 rokov staršieho a večne nespokojného, zatrpknutého starca.
  • Ktorý muzikál ťa zaručene rozveselí.
  • Ktorý z filmov nájdeš na Netflixe.
Domov
Zdieľať
Diskusia