Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2022, 7:26
Čas čítania 1:01
Eduard Starkbauer

Apple zastavil predaj svojich produktov v Rusku. Z App Store už zmizli aj aplikácie ruských štátnych médií

Apple zastavil predaj svojich produktov v Rusku. Z App Store už zmizli aj aplikácie ruských štátnych médií
Zdroj: Apple
NEWS APPLE VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Opatrenie sa dotkne aj internetového obchodu značky.

Apple prestal v Rusku predávať svoje produkty. Rozhodnutím pozastaviť distribúciu a predaj svojich produktov v obchodoch i na internete sa pridáva k zástupu značiek, ktoré symbolicky aj prakticky bojkotujú ruský trh. Podľa Apple Insider o rozhodnutí už niekoľko dní špekulovali ruské médiá aj klienti Applu.


Zástupcovia správu potvrdili v oficiálnom stanovisku, v ktorom píšu, že „sa cítia hlboko dotknutí ruskou inváziou na Ukrajinu a stoja pri všetkých ľuďoch, ktorí trpia v dôsledku násilia“. V ruskom internetovom obchode firmy sa všetky produkty zobrazujú s titulkom „dočasne nedostupné“.

Apple plánuje situáciu na Ukrajine naďalej podrobne sledovať a o svojich ďalších krokoch bude včas informovať relevantné autority. Na zastavenie distribúcie produktov v Rusku sa spoločnosť Apple odhodlala niekoľko dní po tom, ako na to šéfa Applu Tima Cooka vyzval v oficiálnom liste ukrajinský vicepremiér Mychajlo Fedorov.

Ekonomické sankcie namierené na ruský finančný systém a banky už v Rusku viedli k pozastaveniu služby Apple Pay. Apple okrem iného zo svojho App Store odstránil aplikácie ruských provládnych médií RT News a Sputnik News a vo svojich mapách na Ukrajine znefunkčnil funkciu živého sledovania premávky.

Domov
Zdieľať
Diskusia