Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2022, 10:43
Čas čítania 0:34
Ivan Koribanič TASR

Proruské milície v Donecku šíria správu o ukrajinskom sabotérovi. Zabila ho vraj bomba, ktorou chcel odpáliť vlakovú stanicu

Proruské milície v Donecku šíria správu o ukrajinskom sabotérovi. Zabila ho vraj bomba, ktorou chcel odpáliť vlakovú stanicu
Zdroj: TASR/AP
NEWS KONFLIKT NA UKRAJINE UKRAJINA
Uložiť Uložené

Sabotér sa vraj odpálil v pondelok okolo 4.45 h miestneho času pri vchode na trh v okolí železničnej stanice. Ukrajinci hovoria o ruskej propagande.

Sabotér sa v pondelok ráno odpálil pri pokuse umiestniť výbušné zariadenie v okolí železničnej stanice v meste Doneck, ktoré ovládajú proruskí separatisti. TASR o tom informuje na základe správy agentúry TASS, ktorá sa odvolala na vyhlásenie hovorcu tzv. ľudových milícií samozvanej Doneckej ľudovej republiky.

Muž sa odpálil v pondelok okolo 4.45 h miestneho času pri vchode na trh v okolí železničnej stanice. Pri jeho pozostatkoch našli batoh s výbušným zariadením, uviedol hovorca milícií.

Na frontovej línii v Donbase na východe Ukrajiny došlo v posledných dňoch k eskalácii bojov a ozbrojených incidentov, z čoho sa navzájom obviňujú ukrajinské vládne sily a proruskí separatisti.

Obe samozvané separatistické republiky – DĽR aj Luhanská ľudová republika – vyhlásili cez víkend všeobecnú mobilizáciu s tvrdením, že Kyjev pripravuje útok na nimi ovládané územia. Ukrajinská vláda takýto úmysel popiera a tvrdí, že ide len o zámienku na hroziacu ruskú inváziu na Ukrajinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia