Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2022, 16:39
Čas čítania 1:37
Dominik Vetrák

Call of Duty bude od roku 2024 zrejme exkluzívne pre Xbox a PC. Najbližšie tri hry ešte vyjdú na PlayStation

Call of Duty bude od roku 2024 zrejme exkluzívne pre Xbox a PC. Najbližšie tri hry ešte vyjdú na PlayStation
Zdroj: Activision
TECH ACTIVISION/BLIZZARD CALL OF DUTY MICROSOFT XBOX SERIES X/S
Uložiť Uložené

Podľa leakerov musí Microsoft dodržať dohodu medzi Activision a PlayStation, takže na PS4 a PS5 vydá ešte 3 budúce tituly.

Známy herný reportér Jason Schreier prichádza s informáciou, že na PlayStation konzolách vyjdú ešte minimálne 3 hry. Call of Duty 2022 (odhaduje sa, že pôjde o Modern Warfare 2 od štúdia Infinity Ward), Call of Duty 2023 (od štúdia Treyarch) a aj Warzone 2.

Nám insideri prezradili, že Activision pracuje aj na pokračovaní obľúbeného free to play zo sveta Call of Duty s názvom Warzone. Má ísť o pokračovanie, ktoré bude hrateľné len na PC, Xbox Series X/S a PS5, no viac informácií sa dozvieme neskôr. 

Sony údajne uzatvorilo dohodu s Activision na marketingových plánoch Call of Duty až do roku 2023, a to dávno predtým, než Microsoft kúpil Activision Blizzard. Softvérový gigant nemôže tieto dohody nedodržať a údajne tak bude musieť vydať tieto tri hry aj na konzolách PlayStation. 

Odporúčané
Microsoft kupuje Activision Blizzard v najväčšom hernom obchode histórie za 70 miliárd dolárov Microsoft kupuje Activision Blizzard v najväčšom hernom obchode histórie za 70 miliárd dolárov 18. januára 2022, 15:53

Existuje veľká pravdepodobnosť, že Call of Duty si po roku 2023 na PlayStation 4/5 už nezahráš. Nové hry bude Microsoft vydávať výhradne na PC a Xbox konzolách, keďže im bude patriť štúdio aj vydavateľ tejto série. 

Oznámenie o kúpe Activision/Blizzard firmou Microsoft prišlo relatívne krátko po tom, čo Microsoft odkúpil ďalšieho gigantického vydavateľa hier Bethesdu. Preto už mnohé hry od ich štúdií nevyjdú na PlayStation 5. Napríklad chystaný Indiana Jones, Starfield či TES VI, ako i mnohé ďalšie tituly od Bethesdy vyjdú len na Xboxe a PC.

Call of Duty
Zdroj: Activision Blizzard

Potvrdil to šéf hernej divízie Microsoftu a šéf Xboxu Phil Spencer. Na PlayStation budú naďalej vyvíjať multiplayerové hry, ako napríklad Fallout 76 či Elders Scroll Online. Nemôžu jednoducho stiahnuť z obehu existujúcu hru a obrať hráčov o všetky peniaze, ktoré napríklad v hrách minuli cez kúpené DLC a mikrotransakcie. 

Podobne to bude aj s hrami od Activision/Blizzard. Nie je to isté, ale Microsoft nekúpil vydavateľa za 70 miliárd bez toho, aby si tým nezaistil aj nejakú formu exkluzívneho obsahu. Radšej sa teda majitelia PS5 musia pripraviť, že po roku 2023 ďalšie tituly zo série Diablo, Crash Bandicoot, Spyro the Dragon či Call of Duty neuvidia. Na druhej strane, také Overwatch a iné multiplayerové tituly sa možno na konzoly od Sony dostanú. 

Odporúčané
Ktorú konzolu kúpiť na Vianoce? Je v roku 2023 lepší Xbox, PlayStation či Nintendo? Ktorú konzolu kúpiť na Vianoce? Je v roku 2023 lepší Xbox, PlayStation či Nintendo? 25. novembra 2023, 9:30

Nič však nie je 100 % a my si budeme musieť počkať na oficiálne vyjadrenia. Predbežne môžeme počítať s tým, že ak chceme hrať Call of Duty na PS4/PS5, najbližšie dva roky by to nemal byť žiadny problém.

Domov
Zdieľať
Diskusia