Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2013, 11:50
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Špičkový Mercedes CLA 45 AMG prichádza v edícii Edition 1

TECH
Uložiť Uložené

Mercedes pripravil pre zákazníkov úvodnú edíciu s názvom Edition 1.

Špičkový Mercedes CLA 45 AMG prichádza v edícii Edition 1

Oficiálna premiéra Mercedesu-Benz CLA 45 AMG sa odohrala na autosalóne v New Yorku. Vrcholná verzia je technicky zhodná s nedávno predstaveným hatchbackom A 45 AMG. Na trh sa však dostáva až teraz, pričom Mercedes pripravil pre zákazníkov úvodnú edíciu s názvom Edition 1. Tá zahŕňa športový balík, ktorý obsahuje malý zadný spojler, športové polepy po celej karosérii, matné 19' disky a detaily natrieskané v červenej farbe.

Pod kapotou teda nájdeme turbodúchadlom preplňovaný dvojlitrový štvorvalec, ktorý poskytuje výkon 265 kW / 360 k. Ako sme už spomínali aj pri verzii A 45 AMG, jedná sa teda o najsilnejší štvorvalec na svete. Tej pomáha sedemstupňová dvojspojková prevodovka AMG Speedshift DCT a pohon všetkých kolies. Nemenia sa ani rýchlostné parametre. CLA 45 AMG rovnako zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,6 s a ručička tachometra sa zastaví na hodnote 250 km/h, kde sa ozve obmedzovač.

Po dizajnovej stránke nedošlo k žiadnym nečakaným zmenám. Nové športové nárazníky, bočné prahy, dizajn kolies, či športový interiér je prakticky zhodný s hot-hatchom A45 AMG. Tak čo, sedan či hatchback?

Špičkový Mercedes CLA 45 AMG prichádza v edícii Edition 1

Špičkový Mercedes CLA 45 AMG prichádza v edícii Edition 1

Foto: Mercedes-Benz

Domov
Zdieľať
Diskusia