Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. januára 2022, 11:30
Čas čítania 1:04
Martin Mičuda

Na úplne nový Ford Mondeo, žiaľ, zabudni, tradičný sedan zmenil pole pôsobnosti

Na úplne nový Ford Mondeo, žiaľ, zabudni, tradičný sedan zmenil pole pôsobnosti
Zdroj: Ford
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY FORD
Uložiť Uložené

Piata generácia Mondea sa zameria výhradne na čínsky trh.

Len pred niekoľkými dňami sme informovali o tom, že Volkswagen už do budúcna nepočíta so sedanom Passat, najnovšie sa dozvedáme, že podobný osud bude mať aj ďalšie auto strednej triedy. Piata generácia slávneho Mondea totiž vznikla výlučne pre čínsky trh.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Práve tam sa sedanom naďalej náramne darí, zatiaľ čo na starom kontinente je záujem o tradičný typ vozidiel čoraz menší. Automobilky reagujú väčším počtom crossoverov a rôznych modelov SUV. Na obrázkoch je úplne nová generácia Mondea, ktorá síce vyzerá atraktívne, moderne a európsky, ale na našich cestách ju neuvidíš.

Ford, Mondeo,
Zdroj: Ford

Svalnaté tvary karosérie efektne dopĺňa jej dvojfarebné lakovanie či úzke a navzájom prepojené full-LED svetlomety. Hlavné svetlá sa však nachádzajú nižšie, pretože aj nové Mondeo už disponuje dvojdielnym rozložením, ktoré je čoraz populárnejšie. Už na prvý pohľad je pritom zrejmé, že novinka s celkovou dĺžkou 4 935 mm medzigeneračne narástla, a svedčí o tom aj o vyše 10 cm dlhší rázvor náprav.

Pri pohľade na zadné partie je zrejmé, že opäť pôjde pravdepodobne o karosársky variant liftback s ľahšie prístupným batožinovým priestorom. Dominantou interiéru je displejový štít tiahnuci sa celou šírkou karosérie, čím Mondeo takisto nadviaže na nový crossover Evos, ktorý by mal nahradiť tento model v Európe. 

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Auto bude mať najnovšie generácie motorov Ecoboost. Základom bude 1,5-litrový benzínový motor, ktorý doplní 2-litrová alternatíva s výkonom až 180 kW/245 koní. Obe preplňované jednotky posielajú silu cez 8-stupňovú automatickú prevodovku výhradne na predné kolesá. Do predaja na čínskom trhu príde nové Mondeo už v najbližších mesiacoch a my v Európe by sme mali spoznať duchovného nástupcu tohto slávneho modelu tiež čoskoro. Podľa predpokladov pôjde o crossover vychádzajúci z minuloročného modelu Evos.

Ford, Mondeo,Ford, Mondeo,Ford, Mondeo,Ford, Mondeo,
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia