Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2022, 12:35
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

VIDEO: Po zápase hokejovej extraligy sa pobili hráči aj usporiadatelia. Zasahovať musela polícia

VIDEO: Po zápase hokejovej extraligy sa pobili hráči aj usporiadatelia. Zasahovať musela polícia
Zdroj: TASR – Roman Hanc
NEWS HOKEJ TIPOS EXTRALIGA
Uložiť Uložené

Incident mal dohru aj pred štadiónom.

Po zápase hokejovej extraligy medzi Michalovcami a Spišskou Novou Vsou sa najprv strhla bitka pred šatňami, do ktorej sa zapojili hráči, usporiadatelia a členovia realizačného tímu. Informuje o tom RTVS, ktorá zverejnila aj krátky videozáznam z tlačenice, do ktorej sa zapojili skoro celé tímy. Pred štadiónom sa navyše strhla ešte jedna bitka, pri ktorej už museli zasahovať aj policajti. 

Generálny manažér Spišskej Novej Vsi Richard Rapáč tvrdí, že dôvodom bol rasizmus zo strany fanúšikov Michaloviec, ktorí verbálne útočili na dvoch spišskonovoveských hráčov tmavej pleti. 

„Boli tam pokriky z tribún ,Ty opica‘ a podobne. Rozhodcovia boli o situácii upovedomení. Zopakovalo sa to aj tentoraz. Počas zápasu sa to vyhrotilo. Po skončení išli hráči do šatne, ale vybehol na nich kustód michalovského tímu. Ten na nich zaútočil fyzicky a oni sa bránili,“ povedal pre Sportnet Rapáč.

Aj tréner Spišskej Novej Vsi potvrdil rasistické útoky. „Zápas bol znehodnotený tým, že sa udiali veci, ktoré by sa na slovenskom štadióne nemali stávať. Ide o urážanie hráčov ,ľadármi‘ a usporiadateľskou službou, k tomu napádanie a osočovanie. Týmto tlačíme celý slovenský hokej dole.“

Odporúčané
KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? 9. apríla 2024, 18:00

Tréner Michaloviec reagoval, že ak sú tvrdenia o rasistických útokoch pravdivé, v mene klubu sa súperovi ospravedlňuje. „Niečo takéto by sa nemalo stávať, zvlášť nie v lige, ktorá sa hrá na najvyššej úrovni a s kvalitou, akú má slovenská súťaž,“ dodal tréner Michaloviec.

Michalovce v zápase zvíťazili tesne 3 : 2.  

Domov
Zdieľať
Diskusia