Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2022, 7:51
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

Dnes sa budú opäť meniť opatrenia, vláda mimoriadne zasadá v súvislosti s pandémiou

NEWS OPATRENIA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Vláda na pondelok naplánovala mimoriadne online rokovanie. Zaoberať sa bude materiálom, ktorý predkladá ministerstvo zdravotníctva.

Vláda zasadá netradične už v pondelok, dôvodom je nutnosť prerokovať uznesenie z ministerstva zdravotníctva, ktoré sa bude týkať hromadných podujatí. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva SR s tým, že zatiaľ nevydá vyhlášku k pravidlám týkajúcim sa hromadných podujatí, keďže čaká na oficiálne závery rokovania vlády SR o tejto otázke. Online rokovanie sa uskutoční o 11.00 h. 

Ministerka kultúry Natália Milanová ešte v piatok oznámila, že na kultúrnych podujatiach sa bude môcť zúčastniť maximálne 50 ľudí. Dodala, že tejto dohode predchádzali dlhé rokovania s odborníkmi a politikmi.

Ešte pár dní pred týmto vyhlásením sľubovala nový semafor pre kultúru 2.0, ktorého devízou mala byť skutočnosť, že aj v najhoršej, čiernej fáze by mohlo prísť na hromadné podujatia viac osôb ako v pôvodom semafore. Ten definoval pre čiernu farbu maximálne 100 zaočkovaných účastníkov. 

Igor Matovič v politickej diskusii TA3 vyhlásil, že momentálne nie je čas na otváranie kultúry a spoločne so školami by ešte mala aspoň niekoľko týždňov vydržať v lockdowne. Dôvodom je blížiaca sa štvrtá vlna pandémie v dôsledku variantu omikron. 

Domov
Zdieľať
Diskusia