Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. decembra 2021, 11:30
Čas čítania 0:32
Daniel Mikolášik

Kaufland plánuje skončiť s predajom živých kaprov. Považuje to za prirodzený krok k zodpovednosti

NEWS KAUFLAND VIANOCE ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Reťazec chce prijať záväzok najneskôr do 1. januára 2022.

Reťazec supermarketov Kaufland ako prvý na Slovensku prijal záväzok ukončiť predaj živých kaprov. Krok k ochrane zvierat úžitkového chovu chce prijať najneskôr do 1. januára 2022. Pre spoločnosť je to „ďalší prirodzený krok k ešte zodpovednejšiemu konaniu“, informuje v tlačovej správe.

„Téma životných podmienok zvierat je pre nás už roky veľmi dôležitá a neustále sa snažíme rozširovať naše aktivity v tejto oblasti. Po nezávislom zvážení všetkých relevantných skutočností sme sa rozhodli, že najneskôr do 1. 1. 2022 ukončíme a zároveň neumožníme ani tretím osobám predaj živých kaprov vo svojich priestoroch a prevádzkach,“ píše sa v stanovisku Kauflandu.

Reťazec zaručuje zodpovednú výrobu produktov živočíšneho pôvodu. V tejto oblasti je podľa slov spoločnosti dôležité najmä vylúčenie týrania zvierat v rámci ich chovu a doplnenie sortimentu o výrobky z takého chovu, ktorý dbá na optimálne životné podmienky zvierat.

Kauflandkaprekapor
Zdroj: Kaufland, TASR/Erika Ďurčová
Domov
Zdieľať
Diskusia