Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2021, 14:53
Čas čítania 0:34
Martin Adam Pavlík TASR

V trnavskej nemocnici pomáhajú na covidových oddeleniach dobrovoľníci. Ide o ľudí rôznych vekových kategórií či povolaní

V trnavskej nemocnici pomáhajú na covidových oddeleniach dobrovoľníci. Ide o ľudí rôznych vekových kategórií či povolaní
Zdroj: TASR/Michal Svítok
ZDRAVIE KORONAVÍRUS KORONAVÍRUS SLOVENSKO SLOVENSKÉ NEMOCNICE TRNAVA
Uložiť Uložené

K 20. decembru bolo v trnavskej nemocnici hospitalizovaných 113 pacientov s ochorením covid-19.

Tridsať ľudí sa prihlásilo na dobrovoľnícku prácu na covidových oddeleniach do Fakultnej nemocnice (FN) Trnava. Zariadenie zverejnilo výzvu a podľa hovorcu Mateja Martoviča sa ozvali ľudia rôznych vekových kategórií i povolaní.

„Dobrovoľníkov podľa potreby umiestňujeme na kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny, kliniku infektológie, vnútorného lekárstva, úrazovej chirurgie a ortopédie, na geriatrické oddelenie a oddelenie pneumológie a ftizeológie,“ uviedol pre TASR.

Pomáhajú na rôznych pozíciách a asistujú napríklad zdravotným sestrám. Prezliekajú bielizeň, polohujú pacientov a roznášajú materiál.

koronavirus slovensko nemocnice
Zdroj: TASR/Michal Svítok


V nemocnici pracujú podľa toho, ako si to môžu popri zamestnaní dovoliť. Dobrovoľníci sú v civilnom živote účtovníčky, psychologičky a duchovní. „Nekládli sme žiadne podmienky ani ich zaočkovaním, avšak všetci dobrovoľníci sú očkovaní alebo po prekonaní ochorenia,“ doplnil Martovič.

K 20. decembru vo FN hospitalizovali 113 pacientov s ochorením covid-19, z toho 29 plne zaočkovaných, obsadených bolo deväť lôžok s umelou pľúcnou ventiláciou, z nich traja sú plne zaočkovaní.

Domov
Zdieľať
Diskusia