Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2021, 18:09
Čas čítania 0:51
Ema Stanovská

Diviak naháňal ženu po košickom sídlisku, policajti dvakrát vystrelili. Zviera potom poškodilo zásobník zbrane

NEWS KOŠICE
Uložiť Uložené

V košickej mestskej časti Sever a Ťahanovce majú s divými sviňami dlhodobý problém.

Košickí policajti si krátko pred polnocou z piatka na sobotu všimli ženu, ktorá v panike utekala so psom. Keď uvideli, ako za ženou beží diviak, rozhodli sa použiť nesmrtiacu zbraň. Na Facebooku o tom informovali policajti z obvodného oddelenia Policajného zboru Sever.

„Rýchlosťou blesku vystúpili zo služobného motorového vozidla a boli pripravení ochrániť ženu so psom. Vzhľadom na to, že v zastavanej lokalite nebolo možné použiť strelnú zbraň, rozhodli sa pre použitie nesmrtiaceho modelu zbrane Taser X2, pričom impulz diviaka nezastavil. Následne bol použitý výstrel, ktorý diviaka zasiahol a paralyzoval,“ píšu policajti z obvodného oddelenia Policajného zboru Sever. 

Diviak vytrhol ihly zásobníka

Po niekoľkých sekundách bol však diviak znova na nohách. Zásah ho vystrašil, a tak si to tentoraz namieril do kríkov, pričom vytrhol ihly na kazete zásobníka taseru. 

Portál Korzár píše, že zbraň funguje na princípe elektrického prúdu, ktorý spôsobí prerušenie nervových signálov medzi mozgom a svalmi. Zasiahnutý stratí kontrolu nad svojimi svalmi, zostane však pri vedomí.

Odporúčané
Známy kickboxer v Košiciach vraj zhodil na zem vozičkára a opľul jeho priateľku. Podľa promotéra RFA sa len bránil Známy kickboxer v Košiciach vraj zhodil na zem vozičkára a opľul jeho priateľku. Podľa promotéra RFA sa len bránil 4. decembra 2023, 17:58

Portál tiež píše, že v košickej mestskej časti Sever a Ťahanovce majú s divými sviňami dlhodobý problém. Pred 300-kilovou divou sviňou vlani utekal otec, ktorý kočíkoval svojho syna koncom novembra o šiestej večer. Pred statnými zvieratami v parku pravidelne unikajú aj bežci. Diviaky pravidelne vyháňajú, povolenie na odstrel však dostať nemôžu, pretože ide o obytnú zónu.

Domov
Zdieľať
Diskusia