Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2021, 13:31
Čas čítania 0:42
Adam Novosad TASR

Rakúsko už 12. decembra ukončuje lockdown. Zaočkovaným osobám sa otvoria reštaurácie, obchody aj služby

NEWS RAKÚSKO
Uložiť Uložené

Rakúsko sa rozhodlo zrušiť lockdown pre zaočkované osoby, ale opatrenia pre nezaočkovaných zostanú v platnosti.

V Rakúsku sa skončí lockdown, ktorý platil posledné tri týždne. Najtvrdšie opatrenia však budú uvoľnené len pre ľudí zaočkovaných proti koronavírusu. Nový rakúsky kancelár Karl Nehammer na tlačovej konferencii potvrdil, že lockdown sa skončí 12. decembra pre všetkých očkovaných obyvateľov.

Vláda podľa kancelára dolaďuje posledné detaily, ako budú vyzerať preventívne opatrenia, ktoré zostanú v platnosti aj po skončení lockdownu.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Očkovaní obyvatelia budú mať od 12. decembra prístup do všetkých obchodov, hotelov aj reštaurácií, pričom to, aké hygienické či kapacitné opatrenia budú platiť, rozhodnú zdravotnícki odborníci spolu s premiérmi spolkových krajín Rakúska.

V Rakúsku bol zavedený plošný lockdown od 22. novembra, keď začal platiť zákaz vychádzania. Lockdown spôsobil uzavretie obchodov aj služieb okrem tých základných. Aj keď aktuálne krajina hlási najvyšší počet obetí koronavírusu za posledný rok, počet nových prípadov mierne klesol. Prvýkrát za posledný mesiac klesol aj celkový počet aktívnych prípadov pod hranicu 100-tisíc na 96 128 osôb.

Odporúčané
Ako zažiť budget-friendly Alpy v Rakúsku: pohodlná cesta vlakom z Bratislavy a MHD úplne zdarma (Reportáž) Ako zažiť budget-friendly Alpy v Rakúsku: pohodlná cesta vlakom z Bratislavy a MHD úplne zdarma (Reportáž) 23. septembra 2023, 9:30

Nový kancelár Nehammer preto vyhlásil, že tento krátkodobý klesajúci trend teraz musí Rakúsko premeniť na dlhodobý trend, a tak bude potrebné citlivo narábať s opatreniami, ktoré zostanú v platnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia