Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
30. novembra 2021, 18:20
Čas čítania 0:46

V Bratislave už niekoľko hodín intenzívne sneží. Nečakajte suchú vozovku, odkazuje magistrát

Kategória:
News
Uložiť Uložené
V Bratislave už niekoľko hodín intenzívne sneží. Nečakajte suchú vozovku, odkazuje magistrát
Zdroj: Refresher/Samuel Majdek

Bratislavu zasiahlo silné sneženie, ktoré spôsobuje problémy najmä na cestách.

Ako informuje mesto na svojom Facebooku, od 13.30 h začalo s preventívnym posypom. Od 15.00 h sú v teréne vozidla s možnosťou posypu a odhŕňania.

Podľa časových aktualizácií sa od 17.00 h nachádza v uliciach Bratislavy 19 veľkých odhŕňačov. Komunálny podnik mesta má v teréne ďalších 6 multikár a traktorov. Cestári majú na dnešok k dispozícii 22 veľkých vozidiel. Tri vozidlá teda ostávajú neaktívne.

Napriek zásahu sa však viacerí vodiči sťažujú na neodhrnuté cesty a nezvládnutú situáciu v rôznych častiach mesta.

Mesto tvrdí, že pri takom hustom snežení, ako je momentálne, sa nedá očakávať, že bude všade stále odhrnuté. „V prípade pretrvávajúceho výdatného sneženia je prirodzené, že posypový materiál už nestíha topiť sneh a na cestách sa začne tvoriť vrstva snehu,“ tvrdí magistrát. 

Okrem toho upozorňuje na ekologický rozmer, pričom na komunikácie, ktoré sú v kontakte so zeleňou, mesto používa aj ekologický materiál zeolit. Ten je vraj efektívnou náhradou soli a nie je pritom deštruktívny – nepoškodzuje cesty, vozidlá, neškodí zvieratám ani zeleni v okolí chodníkov. 

19. apríla 2024, 14:00 Čas čítania 1:51 Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš

„Prioritou zimnej údržby nie je a ani nemôže byť suchý povrch komunikácií počas sneženia, ale udržiavanie zjazdnosti ciest, zlepšovanie schodnosti chodníkov a čo najrýchlejšie odhrnutie chodníkov po ukončení sneženia,“ dodáva magistrát.

Domov
Zdieľať
Diskusia